Soha nem volt ilyen könnyű beindítani egy vállalkozást, mint most! Ingyen pénzt szerezhetsz?!

A közösségi finanszírozás most ért a csúcsra. A Kickstarter közösségi finanszírozással foglalkozó oldal már több mint 2 milliárd dollárt gyűjtött össze különböző projektekre. Tudod ez az, amin meghirdeted a termékedet (szolgáltatásod…) még a fejlesztés előtt, gyártás előtt és a közösség (emberek) összedobja a pénzt (előre kifizetik neked a terméket). Nos a cég 2009-es indulását követően 5 év kellett az 1 milliárd dollár eléréséhez, viszont utána 19 hónap elég volt ahhoz, hogy további 1 milliárd dollárt tegyenek a felhasználók különböző projektekbe. Több mint 2 milliárd dollár! Tudod az 560 milliárd forint!!!

Ennyi pénzt gyűjtöttek már össze közösségi finanszírozásban- Forrás: Kickstarter
Ennyi pénzt gyűjtöttek már össze közösségi finanszírozásban- Forrás: Kickstarter

Milyen furcsa igaz, hogy pont ez nem futott be itthon, vagyis a közösségi finanszírozás. Erről ezt a cikket írtam: Miért nem lettek sikeresek itthon a közösségi finanszírozó oldalak? (pl. indulj.be – már megszűnt).
Tudtad, hogy már magyar cégek, induló vállalkozások is használják a közösségi finanszírozást, vagyis a külföldi oldalakat? Miért jó ez? A vevők olcsóbban juthatnak hozzá az új termékekhez, szolgáltatásokhoz, videojátékokhoz. Az induló, vagy már működő cégek pedig tökét kapnak ahhoz, hogy beindíthassák a gyártást, programozást. És persze egy oldal az összekötő kapocs, ha a média is felkap, akkor szinte a marketingre sem kell költened.

A Brewie sörgépéről, sörfőző gépéről hallottál? Magyar startup, induló vállalkozás. A HVG.hu-n teljes képet kaphatsz róluk, most nem is bemutatni akarom őket (ide kattintva olvashatsz róluk többet. Ők nem a Kicktarteren, hanem az Indiegogo-n indították el a projektjüket. Közel 180 millió forintot gyűjtöttek össze.
Friss információ 2017. 03. 21.- A cég elkezdte kiszállítani a sörfőző gépeket. (Videó alatt folytatódik a cikk.)
Itt egy videó a cégről:

Legyen ez egy motiváció ahhoz, hogy te is gondolkodj a közösségi finanszírozásban. Soha nem volt ilyen egyszerű beindítani egy vállalkozást, mint most. Az emberek is értik és tudják is mi az a közösségi finanszírozás. Igaz néha fel-fel tűnik egy-két csaló cég, ez mindenhol előfordul.

Olvasd el a startup cikkeket, mert több érdekes közösségi finanszírozó kampányról is írtam már cikket:
Startup cikkek eléréséhez kattints ide!

Fotó: Indiegogo, Kickstarter

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!