Startup kudarcok – Mit csináltak rosszul? 5. rész: Celeb twittek

A twitter hazánkban nem olyan sikeres, mint külföldön, mégis sok sztár használja. Erre épített a Celebstalk.hu még jó pár éve. Jókor jó időben? Hát lehetséges, hogy az előbb említett weboldal túl korán kezdett bele az ötletbe, és nem volt elég kitartó, hogy végigvigye azt. Az emberek szeretik az ún. aggregátor weboldalakat, vagyis olyanokat, ami mondjuk híreket gyűjt össze, vagy például ez a twittek összegyűjtő weboldalt is. Ha, elég emberhez eljuttatták volna, még mindig létezne. Nézzük meg mi volt a probléma velük, és mit lehet kihozni az ötletből 

Celebstalk.hu
A weboldalon a celebek tweetjeit gyűjtötték össze. Interjúkat is készítettek a hírességekkel. 2009 októberében indultak, és 2011 november 7-én adtak utoljára életjelet magukról (a twitterjükön). Az ötlet szerintem zseniális volt, csak picit korán indultak, és lehet, hogy hiba volt csak a twitterre koncentrálni.

1. Probléma – az időpont
2009-ben még nagyon kevesen twittereztek, így a piac is kicsi volt, az emberek nem is használták ki. Én kb. ebben az évben regisztráltam a Facebookra például.

2. Probléma
A celebek viszont eladták volna saját maguk is az oldalt, és a látogatottság felfutott volna, de valószínűleg hiányzott az, hogy minél több emberhez eljussanak. Sajnos pont twitteren kommunikáltak nagyon rosszul, pedig nekik illett volna ott jól kommunikálni. Kevés követ = kevés látogató….

Tovább nem is írom a problémákat, mivel az első kettőből következett, hogy kudarcra voltak ítélve.

Hibáztak?
Valamennyire igen, nem mérték fel, hogy a piac még nincs erre felkészülve. Nem elég nagy ahhoz, hogy látogatót generáljon, és abból bevételük legyen.

Mit lehetne kihozni ebből az ötletből, hogy működjön?
A fiatalok között főleg az Instagram a menő, illetve már idősebbeknél is. A Facebook is tökéletes terep, de a Twitter is az utóbbi években felfutott, így arra is lehet építeni már. Az előbb felsorolt közösségi oldalakon rengeteg celeb található, és a követőtáboruk is nagy. Tehát érdemes erre egy hasonló oldalt létrehozni, és ott gyűjteni a celeb posztokat, képeket… Ugyanígy lehet interjúkat készíteni velük, ahogyan a Celebstalk is csinálta.
Az emberek szeretik olvasni mit csinálnak a celebek, de a Facebook eléggé megszűri a posztokat például, így jó alternatíva lehet, hogy csak felmennek a weboldalra, és máris látják összegyűjtve a posztokat.
Azt se felejtsd el, hogy ehhez neked is jó közösségi tevékenységet kell párosítanod, de a tartalmakat a celebek előállítják, neked csak menedzselned kell őket.

A cikksorozat további részei:
Startup kudarcok – Mit csináltak rosszul? – 1. rész: A videós startup
Startup kudarcok – Mit csináltak rosszul? – 2. rész: Coolquest, alkalmi munka portál
Startup kudarcok – Mit csináltak rosszul? – 3. rész: Videó CV, videó-önéletrajz álláskereső portál
Startup kudarcok – Mit csináltak rosszul? – 4. rész: Bérelheted.hu
Startup kudarcok – Mit csináltak rosszul? – 5. rész: Celeb twittek
Startup kudarcok – Mit csináltak rosszul? – 6. rész: Felsőfokon szakmai blogmagazin
Startup kudarcok – Mit csináltak rosszul? – 7. rész: e-névjegy készítés
Startup kudarcok – Mit csináltak rosszul? – 8. rész: Miteszel.hu
Startup kudarcok – Mit csináltak rosszul? – 9. rész: Codie

Fotó: a celebstalk.hu nem működik, így az insiderblogra feltöltött printscreent tettem be.)

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!