szombat, január 16, 2021

Támogasd az iskolai szelektív hulladékgyűjtést.

Az Ökuka Iskolaprogramot elsőként a budapesti Fazekas Mihály Gimnáziumban valósította meg a Recobin csapata. A Recobin célja, egy olyan példaértékű CSR program létrehozása, mely követendő minden cég/szervezet számára.

Olvasd el, ők mit mondanak el magukról
Kik vagyunk?
A Recobin Kft. Magyarország első és legdinamikusabban fejlődő környezetvédelmi startup cége azért jött létre, hogy forradalmasítsa a hazánkban élő hulladékgazdálkodási mintákat.
Cégünk környezeti neveléssel, szemléletformálással foglalkozik, célzottan korunk hulladékgazdálkodási problémáira igyekszünk választ adni. Célunk, hogy minden hazai intézmény, irodaház, háztartás számára elérhető és olcsó legyen a szelektív hulladékgyűjtés bevezetése.
Cégfilozófiánk, hogy kreatív, olcsó, környezetbarát és attraktív megoldásokkal csökkentsük az újra nem hasznosítható és növeljük az újrahasznosítható hulladék mennyiségét hazánkban.

Mi az Ökuka Iskolaprogram?
Az Ökuka Iskolaprogram célja, hogy a szelektív hulladékgyűjtés és a fenntartható gondolkodás minél több oktatási intézményben megjelenjen, úgy hogy annak költsége ne az iskolákat terhelje. A program keretén belül a hulladékgyűjtők árát egy támogató cég/szervezet saját CSR keretébe beépítve finanszírozza. A Recobin Kft. vállalja a gyűjtők szakszerű kihelyezését és az oktatási program kommunikációját a diákok felé. A kiválasztott intézményekben a környezetbarát hulladékgyűjtő-szigetek kihelyezése mellett, iskolai támogatással megkezdődik egy olyan (önmagában is fenntartható) oktatási program, melyben a diákok egymásnak adják át a tudást.

A programban elsőként Magyarország egyik legeredményesebb oktatási intézménye, a budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium vett részt. Az iskola számára a Recobin Kft ajánlott fel 160000 Ft értékben szelektív hulladékgyűjtőket, mely az oktatási intézmény alapfokú felszerelését biztosítja. Az iskolai környezetben olyan szelektív gyűjtőkre van szükség, amelyek tantermekben és az adminisztratív helységekben is megállják a helyüket, miközben a környezettudatos gondolkodás ideáját is közvetítik.

Az Ökuka minden feltételnek eleget tesz, hiszen alapanyagát tekintve 100%-ban újrahasznosított kartonból készül, az egyedi gyártási folyamatnak köszönhetően mégis tartós (3-5 év), megjelenése figyelemfelkeltő, árát tekintve pedig a piacon fellelhető gyűjtőkhöz képest roppant kedvező.

Miért jó az intézménynek?
Amellett, hogy az intézmény csökkenteni tudja az ökológiai lábnyomát, egy helyes hulladékgazdálkodási
mintával költségcsökkenést érhet el. Az ebből származó „profit” lehetőséget biztosít további fejlesztésekre intézményi szinten. A programnak köszönhetően nemcsak a gyakorlatban járulunk hozzá az intézmény fenntarthatóságához, hanem szemléletet is formálunk. Hozzájárulunk a diákok környezetvédelmi ismereteihez, tudatos fejlődéséhez, ezáltal megalapozzuk a környezettudatos generáció felnevelését.

Miért jó a támogatónak?
Az Iskolaprogramban résztvevő támogatók CSR tevékenysége egy új, társadalmi és környezeti szempontból is fontos elemmel bővül. Azon túl, hogy a támogató számára átadóeseményeket szervezünk, média és hosszútávú intézményi megjelenést biztosítunk, akár arculatra tervezett környezetbarát szelektív gyűjtőkkel. Támogató hozzájárulásával beírhatja magát az intézmény történelmébe, biztosítva a lehetőséget az ott tanuló diákoknak a környezettudatos magatartás gyakorlására.

A budapesti Fazekas Mihály Gimnáziumban készített képek:

IMG_7006
Ökokuka iskolaprogram – Recobin

Ökokuka iskolaprogram - Recobin
Ökokuka iskolaprogram – Recobin

Ökokuka iskolaprogram - Recobin
Ökokuka iskolaprogram – Recobin

Ökokuka iskolaprogram - Recobin
Ökokuka iskolaprogram – Recobin

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek