KezdőlapGazdaság és üzletStartupTámogasd az iskolai szelektív hulladékgyűjtést.

Támogasd az iskolai szelektív hulladékgyűjtést.

-

Az Ökuka Iskolaprogramot elsőként a budapesti Fazekas Mihály Gimnáziumban valósította meg a Recobin csapata. A Recobin célja, egy olyan példaértékű CSR program létrehozása, mely követendő minden cég/szervezet számára.

Olvasd el, ők mit mondanak el magukról
Kik vagyunk?
A Recobin Kft. Magyarország első és legdinamikusabban fejlődő környezetvédelmi startup cége azért jött létre, hogy forradalmasítsa a hazánkban élő hulladékgazdálkodási mintákat.
Cégünk környezeti neveléssel, szemléletformálással foglalkozik, célzottan korunk hulladékgazdálkodási problémáira igyekszünk választ adni. Célunk, hogy minden hazai intézmény, irodaház, háztartás számára elérhető és olcsó legyen a szelektív hulladékgyűjtés bevezetése.
Cégfilozófiánk, hogy kreatív, olcsó, környezetbarát és attraktív megoldásokkal csökkentsük az újra nem hasznosítható és növeljük az újrahasznosítható hulladék mennyiségét hazánkban.

Mi az Ökuka Iskolaprogram?
Az Ökuka Iskolaprogram célja, hogy a szelektív hulladékgyűjtés és a fenntartható gondolkodás minél több oktatási intézményben megjelenjen, úgy hogy annak költsége ne az iskolákat terhelje. A program keretén belül a hulladékgyűjtők árát egy támogató cég/szervezet saját CSR keretébe beépítve finanszírozza. A Recobin Kft. vállalja a gyűjtők szakszerű kihelyezését és az oktatási program kommunikációját a diákok felé. A kiválasztott intézményekben a környezetbarát hulladékgyűjtő-szigetek kihelyezése mellett, iskolai támogatással megkezdődik egy olyan (önmagában is fenntartható) oktatási program, melyben a diákok egymásnak adják át a tudást.

A programban elsőként Magyarország egyik legeredményesebb oktatási intézménye, a budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium vett részt. Az iskola számára a Recobin Kft ajánlott fel 160000 Ft értékben szelektív hulladékgyűjtőket, mely az oktatási intézmény alapfokú felszerelését biztosítja. Az iskolai környezetben olyan szelektív gyűjtőkre van szükség, amelyek tantermekben és az adminisztratív helységekben is megállják a helyüket, miközben a környezettudatos gondolkodás ideáját is közvetítik.

Az Ökuka minden feltételnek eleget tesz, hiszen alapanyagát tekintve 100%-ban újrahasznosított kartonból készül, az egyedi gyártási folyamatnak köszönhetően mégis tartós (3-5 év), megjelenése figyelemfelkeltő, árát tekintve pedig a piacon fellelhető gyűjtőkhöz képest roppant kedvező.

Miért jó az intézménynek?
Amellett, hogy az intézmény csökkenteni tudja az ökológiai lábnyomát, egy helyes hulladékgazdálkodási
mintával költségcsökkenést érhet el. Az ebből származó „profit” lehetőséget biztosít további fejlesztésekre intézményi szinten. A programnak köszönhetően nemcsak a gyakorlatban járulunk hozzá az intézmény fenntarthatóságához, hanem szemléletet is formálunk. Hozzájárulunk a diákok környezetvédelmi ismereteihez, tudatos fejlődéséhez, ezáltal megalapozzuk a környezettudatos generáció felnevelését.

Miért jó a támogatónak?
Az Iskolaprogramban résztvevő támogatók CSR tevékenysége egy új, társadalmi és környezeti szempontból is fontos elemmel bővül. Azon túl, hogy a támogató számára átadóeseményeket szervezünk, média és hosszútávú intézményi megjelenést biztosítunk, akár arculatra tervezett környezetbarát szelektív gyűjtőkkel. Támogató hozzájárulásával beírhatja magát az intézmény történelmébe, biztosítva a lehetőséget az ott tanuló diákoknak a környezettudatos magatartás gyakorlására.

A budapesti Fazekas Mihály Gimnáziumban készített képek:

IMG_7006
Ökokuka iskolaprogram – Recobin
Ökokuka iskolaprogram - Recobin
Ökokuka iskolaprogram – Recobin
Ökokuka iskolaprogram - Recobin
Ökokuka iskolaprogram – Recobin
Ökokuka iskolaprogram - Recobin
Ökokuka iskolaprogram – Recobin

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek