Ismered a Meska.hu -t? A hazai Etsy.com-nak is hívhatjuk. Összeköti a vásárlókat a kézműves termékeket készítőkkel. Az oldal nagyon népszerű, havonta több százezren látogatják, ami felér egy már népszerű webshop látogatottsági adatával. Előszeretettel vásárolnak itt az emberek főleg ajándékot, ez látszik a keresési statisztikákból. A kézművesek is szeretik. Most miért kerül a Minner fókuszába?

Egyrészt azért is mert a Minneren vannak DIY, kézműves vállalkozás ötletek (linkek a cikk végén). Másrészt a Cégkirakóban, ahol közösen kitalálunk egy vállalkozást, és mindezt online, ott éppen az az ötlet került kiválasztásra, ami a  Gyártók (pl. kisebb kézművesek is) összekötése a nagykereskedőkkel, webshopokkal. Éppen az online piackutatás részt csináljuk közösen és ekkor az egyik résztvevő (te is csatlakozhatsz bármikor) számolt egyet:

Részlet Balazsi Eszter kommentjéből, a Cégkirakó 2. feladatánál: 
,,Piszkos anyagiak

Maradok még a Meskánál: Olcsótól a drágáig, gagyitól a luxusig megtalálható szinte minden és őszintén szólva meglepő, de tényleg mindenre van igény… (ha valami egyenesen rossz, akkor azt a vélemények tükrözik, így sokáig nem marad az oldalon). Minden eladónak megnézheted az eladott termékeit, látszik a dátum is. Ebből ki lehet számolni, hogy kinek mennyi jövedelme keletkezhet a Meskán egy adott hónapban.

Ha megnézzük a legnépszerűbb eladókat… az eredmény megdöbbentő. (a haszon ugyan nem egyértelmű 1-1 terméknél, de megbecsülni meglehet). A Meskán a profi eladók könnyedén megkeresnek több százezer forintot egy hónapban, és már ebből is lehet főállásuk. Van, aki csak 1-2 hónapja kezdte de már eléri a 200 ezer forintot a jövedelme (ez nyilván nem a haszon, de indulóként nagyon szép). Ha egy hónapban csak 50 terméket ad el (ha jó a terméke, akkor könnyedén meg lehet csinálni), amit utána újra feltölt (30Ft-os feltöltési díj esetén) már 1.500Ft-ot kifizet a feltöltésért. 200.000Ft forgalommal, (4%-os Meska jutalék) 8.000Ft-szintén kifizetésre kerül, azaz egy induló sikeres kézműves a Meskán 9.500Ft-ot tuti hogy kifizet, úgy hogy akkor még nem beszéltünk a kiemelésekről, sem a többi lehetséges fizetendő díjról.”

Gyere és ötletelj velünk te is a Cégkirakóban! Bármikor becsatlakozhatsz! Kattints ide! Találjunk ki együtt egy vállalkozást! 

Üzleti ötletek ezzel kapcsolatban:


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 5900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 190-en a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozás építés képzés +mentorprogram
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról. És közben a Minner segít, hogy megvalósítsd a vállalkozásodat. Kattints ide!

fotó: A-MaNu / Pixabay

Gyere és nézd meg a Befektetőkereső show döntőjét! Nézőként is tudsz jönni! Ezt látnod kell élőben! Június 21. 14:30-19:30 között. 15 csapat, 10+ befektető, több 100 millió forint Kattints ide!