Ismered a Meska.hu -t? A hazai Etsy.com-nak is hívhatjuk. Összeköti a vásárlókat a kézműves termékeket készítőkkel. Az oldal nagyon népszerű, havonta több százezren látogatják, ami felér egy már népszerű webshop látogatottsági adatával. Előszeretettel vásárolnak itt az emberek főleg ajándékot, ez látszik a keresési statisztikákból. A kézművesek is szeretik. Most miért kerül a Minner fókuszába?

Egyrészt azért is mert a Minneren vannak DIY, kézműves vállalkozás ötletek (linkek a cikk végén). Másrészt a Cégkirakóban, ahol közösen kitalálunk egy vállalkozást, és mindezt online, ott éppen az az ötlet került kiválasztásra, ami a  Gyártók (pl. kisebb kézművesek is) összekötése a nagykereskedőkkel, webshopokkal. Éppen az online piackutatás részt csináljuk közösen és ekkor az egyik résztvevő (te is csatlakozhatsz bármikor) számolt egyet:

Részlet Balazsi Eszter kommentjéből, a Cégkirakó 2. feladatánál: 
,,Piszkos anyagiak

Maradok még a Meskánál: Olcsótól a drágáig, gagyitól a luxusig megtalálható szinte minden és őszintén szólva meglepő, de tényleg mindenre van igény… (ha valami egyenesen rossz, akkor azt a vélemények tükrözik, így sokáig nem marad az oldalon). Minden eladónak megnézheted az eladott termékeit, látszik a dátum is. Ebből ki lehet számolni, hogy kinek mennyi jövedelme keletkezhet a Meskán egy adott hónapban.

Ha megnézzük a legnépszerűbb eladókat… az eredmény megdöbbentő. (a haszon ugyan nem egyértelmű 1-1 terméknél, de megbecsülni meglehet). A Meskán a profi eladók könnyedén megkeresnek több százezer forintot egy hónapban, és már ebből is lehet főállásuk. Van, aki csak 1-2 hónapja kezdte de már eléri a 200 ezer forintot a jövedelme (ez nyilván nem a haszon, de indulóként nagyon szép). Ha egy hónapban csak 50 terméket ad el (ha jó a terméke, akkor könnyedén meg lehet csinálni), amit utána újra feltölt (30Ft-os feltöltési díj esetén) már 1.500Ft-ot kifizet a feltöltésért. 200.000Ft forgalommal, (4%-os Meska jutalék) 8.000Ft-szintén kifizetésre kerül, azaz egy induló sikeres kézműves a Meskán 9.500Ft-ot tuti hogy kifizet, úgy hogy akkor még nem beszéltünk a kiemelésekről, sem a többi lehetséges fizetendő díjról.”

Gyere és ötletelj velünk te is a Cégkirakóban! Bármikor becsatlakozhatsz! Kattints ide! Találjunk ki együtt egy vállalkozást! 

Üzleti ötletek ezzel kapcsolatban:

Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 5900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 190-en a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozás építés képzés +mentorprogram
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról. És közben a Minner segít, hogy megvalósítsd a vállalkozásodat. Kattints ide!
Volt már olyan, hogy valaki megvalósított egy ilyen ötletet?
Naná! Csak nem írom le, mert akkor nem kezdenél bele! Mindenki máshogyan valósítja meg! Gondold tovább az ötleteket!
Hogyan kezdjek neki? Ehhez írtam egy cikket:
Így használd a Minner vállalkozás ötleteit Vagy nézd meg én hogyan valósítottam meg az egyiket (videós esettanulmány): Így valósítok meg egy vállalkozás ötletet - vlog
Szeretnéd képezni magad, hogy még jobb vállalkozó legyél?
A Minner Akadémia videós oktatása segítenek benne! www.minnerakademia.hu

fotó: A-MaNu / Pixabay

Ne csak olvasd, hallgasd is Minnert!
11 érdekes, üzleti, vállalkozásokkal kapcsolatos podcast, hanganyag vár rád! És még bővülni fog! Kattints ide!