Videómarketing és a WiFi. Videóhirdetésnél ezt érdemes beállítani

Videóhirdetés, marketing trükk

Videómarketinget használsz? Lehet, hogy erre még lehet nem is gondoltál! A tesztjeink alapján legalább 50%-kal tudod növelni a hatékonyságodat, ha megfogadod, hogy a hirdetéseid célzásánál beállítod a következőt. Azaz, hogy olyanok előtt jelenjen meg a videóreklámod, akik wifin keresztül interneteznek. Miért kell ez?

Hogyan internetezünk? Mikor nézünk videókat?

Azért is imádom a marketinget, mert csak ki kell indulnunk az emberek viselkedéséből, szokásaiból. Ilyen például a videók fogyasztása. Amikor az utcán vagyunk, vagy olyan közösségi térben, ahol sokan vesznek körül minket, akkor ritkábban szeretünk videókat nézni, inkább tovább görgetünk. Otthon sokkal nyugisabb minden, és ott a videókat nagyobb kedvvel fogyasztjuk. Illetve olyan helyen is, ahol rácsatlakozunk az ingyenes wifire. Utóbbi esetben általában hosszabb távra maradunk, tehát fülessel (fülhallgató) is készülni szoktunk.

Tudom mire gondolsz! Már sokan használnak mobilinternetet. Igen, de akkor is a többségük videókat inkább olyan helyen tekint meg, ahol huzamosabb ideig tartózkodik. Ettől még rájuk is hirdethetsz, sőt érdemes is. Csak kalkuláld bele, hogy a reklámbüdzsé nagy része a wifisekre menjen.

Facebook marketingtrükk videós hirdetésekhez

Facebookon a hírfolyamban jelennek meg a videók a többi tartalom között. Tehát figyelnünk kell rá erre is. Youtube-on egyértelműbb, hogy a videók miatt ment fel a felhasználó az oldalra. A Facebook hirdetéseknél az elhelyezések módosítására kell kattintani. Ott lejjebb görgetve ezt a részt kell keresned (kép). Itt kipipálni, hogy csak wifi-kapcsolat esetén induljon el a videó. Hidd el, ezzel nem fogsz kevesebb emberhez elérni!

+1 tipp: Érdemes feliratozni a videódat, mert fel kell készülni rá, hogy a felhasználók hang nélkül nézik. Például ezzel is tudod Egy videókészítő, amivel profi instant videókat tudsz készíteni , vagy használd a Facebook és a Youtube videófeliratozóját.

Kapcsolódó anyagok:

Fotó: Envato License

Segíts a missziómban, hogy az ilyen értékes ingyenes információk minél több magyarhoz eljuthassanak! Oszd meg az ismerőseiddel! Köszönöm! Én pedig készítem az új cikkeket!