Öcsém webfejlesztő már több éve és ügyfeleinek a komplexebb weboldalak mellett rengeteg sikeres landing oldalt is készít. És most nem az elrendezésre, vagy a szövegezésre kell gondolni, persze az is alap, de van egy trükkje, ami miatt még hatékonyabbak az általa készített landing, promóciós oldalak. A fenti képen már lehet kiszúrhatod, hogy mi lehet a kis trükk. Nézzük csak!

Az egeres landing oldal trükk

Az alábbi képen látható megoldást csinálta, aminek az a lényege, hogy egy egér piktogram megjelenik azokon a gombokon, amit elhelyez a landing oldalon. A trükk az, hogy számítógépen, de még mobilon is reflexből oda nézünk, ahol az egér van. Ennek eredménye, hogy többen kattintanak. Egyébként én először mondtam neki, hogy nagyon aljas trükk. De visszajelzések alapján nem jön le negatívan az embereknél és a konverzióknál is kétszámjegyű növekedést (15-20%) tudtak azonnal felmutatni. Ami nem mindegy! Igaz? Mégis jobb, mint egy exit popup.

Természetesen a számítógépet (desktop) használok között jobban teljesítenek a kampányok, hiszen ott használjuk az egeret főleg. Persze ennél több dolgot is kell használni egy landing oldal esetében, hogy növeljük a hatékonyságát, de ez a kis apróság is már pozitív hatással van az eredményekre.

Nézd csak: 

A megbízókon keresztül elkezdett terjedni

A napokban több olyan landing oldalba is belefutottam, főleg üzleti rendezvények promóciójában, hogy ugyanazt a trükköt elsütötték. Mikor utánajártam, hogy kik készítik a marketingjüket, hamar rájöttem, hogy ők bizony dolgoztak már együtt az öcsémmel.

Kapcsolódó cikkek: 

 

Gyere és nézd meg a Befektetőkereső show döntőjét! Nézőként is tudsz jönni! Ezt látnod kell élőben! Június 21. 14:30-19:30 között. 15 csapat, 10+ befektető, több 100 millió forint Kattints ide!