Elkötelezett  startupokat toboroz a K&H

Elkötelezett startupokat toboroz a K&H

Magyarország kiváló háttérország a fejlesztésekhez, több száz ötlet vár megvalósításra, azonban a startup ökoszisztéma egyelőre csak kevés igazán sikeres nemzetközi projekttel büszkélkedhet. Ennek feloldására a nagyvállalati szektornak nagyobb hangsúlyt kell fektetnie a tehetséggondozásra, az innovatív ötletek inkubációjára. Ezt a cél tűzte maga elé a Start it @ K&H inkubátor program, amely az ingyenes vállalkozói infrastruktúra mellett folyamatos képzést, dedikált iparági mentorokat és nemzetközi kapcsolatrendszert is kínál.

Hazai szinten a startupok nemzetgazdasági jelentősége egyelőre még nem hangsúlyos, a jelenség igazi fontossága azonban túlmutat ennél. „A rugalmas és dinamikus hozzáállásból fakadóan az innováció és a különböző gazdasági területek megújulása elképzelhetetlen anélkül a diszruptív gondolkodás nélkül, amit a startupok képviselnek. Ezek a robbanásszerű növekedési potenciállal rendelkező cégek tehát ma már nem csupán technológiai vállalkozásokként vannak jelen. Az alkalmazott megoldásokat tekintve szinte minden szektorban az innováció élvonalát képviselik, új gondolkodásmódjukat pedig a nagyvállalatok is bátran eltanulhatják, beépíthetik mindennapi működésükbe” – mondta el Németh Balázs, a K&H Változáskezelés divíziójának vezetője a cég saját, Start it @K&H inkubátorának bemutatásakor.

Számtalan jó ötlet születik világszerte, és itt Magyarországon is több száz vállalkozás topog a globális siker kapujában, többségük azonban mégsem jut el addig, hogy nemzetközi sikereket érjen el. Ennek oka az, hogy az ötlet és az induló csapat elkötelezettsége önmagában nem elegendő a sikerhez. „A startupok többsége a kezdeti fázisban rendkívül törékeny, a működés alapjai általában bizonytalanok. Ez a tanulás ideje, amikor szinte minden külső segítség jól jön, és ideális esetben a csapat hiányzó kompetenciáit mentorok, tanácsadók igyekeznek pótolni. Az alapítók ötletei mellett tehát szükség van egy megvalósító csapatra is, akik beleteszik azt a mennyiségű időt és szakmai munkát, amellyel az ötlet először prototípussá, majd termékké válik” – mutatta be az inkubátorok szerepét Németh Balázs.

Az elmúlt 30 év tapasztalataira alapozva elmondhatjuk, hogy értjük a hazai vállalkozások igényeit, ezért mindezt felhasználva olyan szakmai hátteret, segítséget tudunk nyújtani a startupok számára, ami a legkritikusabb pillanatban a legnagyobbat lendítheti rajtuk. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a vállalkozások igényeihez igazodóan, velük együtt gondolkodva kellően részletes szakmai információt adjunk, és tanácsadással segítsük őket abban, hogy könnyebben, gördülékenyebben váljanak startupból érett vállalkozássá” – hangsúlyozta ki Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója program indulása kapcsán.

Ebbe a gondolkodásba illeszkedik a Start it @K&H inkubátorprogram, ami Budapest szívében ingyenesen biztosítja mindazt az infrastruktúrát, amire egy induló startup vállalkozásnak szüksége lehet. Az alkotói légterű, inspirációforrásként is szolgáló közösségi térben a programban részt vevő startupok folyamatos üzleti tanácsadást és képzést kapnak, kéthetente nyilvános előadásokon keresztül találkozhatnak a különböző szektorok szakértőivel, és dedikált iparági mentorok segítik a vállalkozás lendületes fejlődését. Mindezek mellett pedig a K&H a hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerén keresztül bekapcsolja a startupokat az üzleti vérkeringésbe – hiszen a végső cél a globális megmérettetés és siker.

Inkubátorprogramunkba nagy fejlődési potenciállal rendelkező, jellemzően korai fázisban lévő startupok jelentkezését várjuk február 10-ig a www.startitkh.hu oldalunkon, ágazati korlátozások nélkül. Olyan, még az ötletfázisban lévő induló cégeket keresünk, ahol az elképzelés, a csapat és az elkötelezettség is megvan a robbanásszerű fejlődéshez” – hívta fel a figyelmet Németh Balázs.

Figyelem! A Minner április 7-i Pitch és befektető kereső show-ján is ott lesz a StartIt, sőt, az őszi hasonló inkubátorprogramjukhoz kapcsolódó díjat is felajánlottak, illetve szerepelnek a szakmai zsűriben.