Elkötelezett startupokat toboroz a K&H

Magyarország kiváló háttérország a fejlesztésekhez, több száz ötlet vár megvalósításra, azonban a startup ökoszisztéma egyelőre csak kevés igazán sikeres nemzetközi projekttel büszkélkedhet. Ennek feloldására a nagyvállalati szektornak nagyobb hangsúlyt kell fektetnie a tehetséggondozásra, az innovatív ötletek inkubációjára. Ezt a cél tűzte maga elé a Start it @ K&H inkubátor program, amely az ingyenes vállalkozói infrastruktúra mellett folyamatos képzést, dedikált iparági mentorokat és nemzetközi kapcsolatrendszert is kínál.

Hazai szinten a startupok nemzetgazdasági jelentősége egyelőre még nem hangsúlyos, a jelenség igazi fontossága azonban túlmutat ennél. „A rugalmas és dinamikus hozzáállásból fakadóan az innováció és a különböző gazdasági területek megújulása elképzelhetetlen anélkül a diszruptív gondolkodás nélkül, amit a startupok képviselnek. Ezek a robbanásszerű növekedési potenciállal rendelkező cégek tehát ma már nem csupán technológiai vállalkozásokként vannak jelen. Az alkalmazott megoldásokat tekintve szinte minden szektorban az innováció élvonalát képviselik, új gondolkodásmódjukat pedig a nagyvállalatok is bátran eltanulhatják, beépíthetik mindennapi működésükbe” – mondta el Németh Balázs, a K&H Változáskezelés divíziójának vezetője a cég saját, Start it @K&H inkubátorának bemutatásakor.

Számtalan jó ötlet születik világszerte, és itt Magyarországon is több száz vállalkozás topog a globális siker kapujában, többségük azonban mégsem jut el addig, hogy nemzetközi sikereket érjen el. Ennek oka az, hogy az ötlet és az induló csapat elkötelezettsége önmagában nem elegendő a sikerhez. „A startupok többsége a kezdeti fázisban rendkívül törékeny, a működés alapjai általában bizonytalanok. Ez a tanulás ideje, amikor szinte minden külső segítség jól jön, és ideális esetben a csapat hiányzó kompetenciáit mentorok, tanácsadók igyekeznek pótolni. Az alapítók ötletei mellett tehát szükség van egy megvalósító csapatra is, akik beleteszik azt a mennyiségű időt és szakmai munkát, amellyel az ötlet először prototípussá, majd termékké válik” – mutatta be az inkubátorok szerepét Németh Balázs.

Az elmúlt 30 év tapasztalataira alapozva elmondhatjuk, hogy értjük a hazai vállalkozások igényeit, ezért mindezt felhasználva olyan szakmai hátteret, segítséget tudunk nyújtani a startupok számára, ami a legkritikusabb pillanatban a legnagyobbat lendítheti rajtuk. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a vállalkozások igényeihez igazodóan, velük együtt gondolkodva kellően részletes szakmai információt adjunk, és tanácsadással segítsük őket abban, hogy könnyebben, gördülékenyebben váljanak startupból érett vállalkozássá” – hangsúlyozta ki Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója program indulása kapcsán.

Ebbe a gondolkodásba illeszkedik a Start it @K&H inkubátorprogram, ami Budapest szívében ingyenesen biztosítja mindazt az infrastruktúrát, amire egy induló startup vállalkozásnak szüksége lehet. Az alkotói légterű, inspirációforrásként is szolgáló közösségi térben a programban részt vevő startupok folyamatos üzleti tanácsadást és képzést kapnak, kéthetente nyilvános előadásokon keresztül találkozhatnak a különböző szektorok szakértőivel, és dedikált iparági mentorok segítik a vállalkozás lendületes fejlődését. Mindezek mellett pedig a K&H a hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerén keresztül bekapcsolja a startupokat az üzleti vérkeringésbe – hiszen a végső cél a globális megmérettetés és siker.

Inkubátorprogramunkba nagy fejlődési potenciállal rendelkező, jellemzően korai fázisban lévő startupok jelentkezését várjuk február 10-ig a www.startitkh.hu oldalunkon, ágazati korlátozások nélkül. Olyan, még az ötletfázisban lévő induló cégeket keresünk, ahol az elképzelés, a csapat és az elkötelezettség is megvan a robbanásszerű fejlődéshez” – hívta fel a figyelmet Németh Balázs.

Figyelem! A Minner április 7-i Pitch és befektető kereső show-ján is ott lesz a StartIt, sőt, az őszi hasonló inkubátorprogramjukhoz kapcsolódó díjat is felajánlottak, illetve szerepelnek a szakmai zsűriben.

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!