Ha nincs jó, minőségi hirdetésed, akkor cseszheted a nagy bevételt!

Pár hete beszélgettem egy grafikussal a minőségi reklámokkal kapcsolatban. Arra jutottunk, hogy nagyon kis különbség van igazából a minőségi reklámanyagok és a kicsit bénább hirdetések között. Sőt, valójában a kicsit több költség a sokszorosát hozza vissza. Hogy mekkora a különbség, mondjuk árban és időben? Kiderül a cikkből! De először kezdjük is azzal, hogy miért kell a minőségibb tartalom.

Nincs mese, már nem elég csak reklámozni, azt jól is kell csinálni

A következő felsorolásból megérted, hogy miért is kell a jobb és minőségibb marketing:

  • egyre több cég van fent a Facebookon, egyre több cég használja az Adwords-öt – alacsony az a költség küszöb, amit meg kell ugrani ahhoz, hogy valaki megjelenjen online),
  • egyre többen használják ki a remarketing adta lehetőségeket,
  • vagy a különböző marketingmegoldásokat (leadgenerálás, tölcsérmarketing, chatbotok….)
  • egyre jobban kell harcolunk az emberek figyelméért – egy nap csak 24 órából áll, sok információ zúdul az emberekre, ki kell tűnnünk

Mennyi a különbség az alacsony és a magas minőségű marketing anyagok/hirdetések között?

Képek/szövegek: Oké, ez most egy kis hasraütés-szerű megállapítás lesz, de ezt átgondolva rájöhetsz, hogy igen, tényleg ennyi a különbség. Először is az idő. A legtöbb reklámnál már csak egy pár óra hiányozna ahhoz, hogy jobb képet vagy jobb szöveget tegyünk bele a hirdetésbe, vagy éppen átgondolt marketingstratégia mentén haladjunk. Már havi 1-2 óra szakértővel való konzultáció hozzásegít egy jobb marketingkampányhoz.
Bár mázli, hogy a vizualitás felpörgetése még olcsóbb is úgy, hogy a Facebookon ingyen használhatjuk a legnagyobb stock photo adatbázisát, természetesen terméktől és szolgáltatástól függ, hogy milyen képeket tudunk használni, vagy kell-e profi fotós vagy grafikus. Utóbbiak ára valójában még jobban meg fog térülni az elkövetkező időszakban, mert mint mondtam, kell a minőség.

Összegben kifejezve ez azt jelenti, hogy havonta 40-70 000 forintunkkal kerül többe az, hogy jobb legyen a marketingünk, és ennek többszöröse jön így vissza. Mivel számoltam? Grafikus, vagy stock képek, vagy fotós ára, szövegíró ára, illetve 1 óra marketingtanácsadói óradíjjal számoltam. Ha szabadúszó grafikust, szövegírót, marketingest keresel, akkor érdemes felnézned a Minner szabadúszó közvetítő oldalára >>> www.marketingtarsasag.hu

Videók: Kedvenc vesszőparipám, hogy azért olyan olcsó a videóelérés, mert a legtöbb cégnek nincs megfelelő tudása, kapacitása reklámvideók elkészítésére.  Ezt érdemes kihasználni! Igazából a legjobb az egészben, hogy már 5-10 ezer forintos reklámbüdzséből el tudjuk érni a célközönségünket (20-60 000-es célközönségre gondolok) akkor, ha videókat használunk. Egy-egy Facebookra vagy Instagramra szánt videó pedig már megvan 10-50 000 forintból. Mondjuk egy ilyen:

Cikkek, tippek amik segítenek a minőségibb marketing elérésében:

 

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!