Így szerezz magadnak biztos állást (kb.) egy évre – 3. rész – Hozz be egy startupot!

Több olyan üzleti kapcsolatom is született, aminél kiderült, hogy ő egy már működő külföldi “startupot” vagy egy nemzetközi vállalkozást hozott be Magyarországra. Képzeld el, mintha te lennél (vagyis lettél volna) a magyar Uber itteni vezetője. Szerinted miért pont őt kérték fel? Oké, valószínűleg ebben az esetben nem ő kereste meg az Ubert, de a lényeg, ő volt a vezető, magyar volt, és startupban dolgozott. De vigyük tovább, olvasd tovább, hogy még jobban megértsd, mire is célzok.

Miért bajlódnál egy új startuppal, ha egy már kiforrottba csatlakozhatnál? 
A startupoknál alap irány az, hogy nemzetközi piacra mennek. Ezt kell meglovagolnod. Így még bele is tanulsz ebbe a piacba, 2-3 év tapasztalat után már a sajátodat kezded el tervezni. Közben kapcsolatokat is szerzel.

Ahogy említettem, több olyan üzleti kapcsolatom van, aki valamilyen startupot behozott, van itt :
– coworking iroda (Berlinben már jól működő közösségi iroda nyitását intézte, és most vezető).
– mobil USB töltő kütyü kávézókba
– parkolós app…

Mit csináltak ők? A legtöbb felvette a kapcsolatot az adott céggel/startuppal, és elmondta, hogy ő vállalja a magyar piac irányítását, a startup hazai piacának megnyitását, vezetését. Érted már? Saját pozíciót tudtak kiharcolni, ők lettek a hazai iroda vezetői! Nagyon profin csinálták! Kapnak anyagi támogatást, háttértámogatást, és minimum 3-6 hónapig fix helyük van.

Miért jó a cégnek?
Egy külföldi országba nehéz bejutni, mivel nehéz megismerni a piacot. Bár tény az is, hogy még néha a helyiek sem ismerik rendesen a piacot, de most ettől vonatkoztassunk el. Így tehát nyitottak lehetnek bármilyen megkeresésre. Ez jó arra is, hogy beleláss egy startup működésébe, kapcsolatokat építesz, és már könnyebb lesz a sajátodat felhúzni.

Mit csinálj? 

Az előző részek, kapcsolódó tartalmak: 


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!