Így szerezz magadnak biztos állást (kb.) egy évre – 3. rész – Hozz be egy startupot!

Így szerezz magadnak biztos állást (kb.) egy évre – 3. rész – Hozz be egy startupot!

Több olyan üzleti kapcsolatom is született, aminél kiderült, hogy ő egy már működő külföldi “startupot” vagy egy nemzetközi vállalkozást hozott be Magyarországra. Képzeld el, mintha te lennél (vagyis lettél volna) a magyar Uber itteni vezetője. Szerinted miért pont őt kérték fel? Oké, valószínűleg ebben az esetben nem ő kereste meg az Ubert, de a lényeg, ő volt a vezető, magyar volt, és startupban dolgozott. De vigyük tovább, olvasd tovább, hogy még jobban megértsd, mire is célzok.

Miért bajlódnál egy új startuppal, ha egy már kiforrottba csatlakozhatnál? 
A startupoknál alap irány az, hogy nemzetközi piacra mennek. Ezt kell meglovagolnod. Így még bele is tanulsz ebbe a piacba, 2-3 év tapasztalat után már a sajátodat kezded el tervezni. Közben kapcsolatokat is szerzel.

Ahogy említettem, több olyan üzleti kapcsolatom van, aki valamilyen startupot behozott, van itt :
– coworking iroda (Berlinben már jól működő közösségi iroda nyitását intézte, és most vezető).
– mobil USB töltő kütyü kávézókba
– parkolós app…

Mit csináltak ők? A legtöbb felvette a kapcsolatot az adott céggel/startuppal, és elmondta, hogy ő vállalja a magyar piac irányítását, a startup hazai piacának megnyitását, vezetését. Érted már? Saját pozíciót tudtak kiharcolni, ők lettek a hazai iroda vezetői! Nagyon profin csinálták! Kapnak anyagi támogatást, háttértámogatást, és minimum 3-6 hónapig fix helyük van.

Miért jó a cégnek?
Egy külföldi országba nehéz bejutni, mivel nehéz megismerni a piacot. Bár tény az is, hogy még néha a helyiek sem ismerik rendesen a piacot, de most ettől vonatkoztassunk el. Így tehát nyitottak lehetnek bármilyen megkeresésre. Ez jó arra is, hogy beleláss egy startup működésébe, kapcsolatokat építesz, és már könnyebb lesz a sajátodat felhúzni.

Mit csinálj? 

Az előző részek, kapcsolódó tartalmak: 

Így vállalkozz - Vállalkozás építés online training.
Vállalkozói képzés
, induló vagy már meglévő vállalkozóknak. Kattints ide és csatlakozz a Minner Dream Teambe!
Volt már olyan, hogy valaki megvalósított egy ilyen ötletet?
Naná! Csak nem írom le, mert akkor nem kezdenél bele! Mindenki máshogyan valósítja meg! Gondold tovább az ötleteket! Hogyan kezdjek neki? Ehhez írtam egy cikket:
Így használd a Minner vállalkozás ötleteit Vagy nézd meg én hogyan valósítottam meg az egyiket (videós esettanulmány): Így valósítok meg egy vállalkozás ötletet - vlog
Szeretnéd képezni magad, hogy még jobb vállalkozó legyél?
A Minner Akadémia videós oktatása segítenek benne! www.minnerakademia.hu