Növeld a Facebookon az ingyenes, organikus elérésedet hashtagekkel

Organikus elérés növelése

Kevés az organikus elérésed? Zavar, hogy a Facebook elvette ezt a nagyon jó ingyenes lehetőséget. Vannak olyan dolgok, amikkel kicsit magunk malmára hajthatjuk a vizet és nagyon nem is kell megerőltetni magunkat. Ezek a hashtagek. Az a helyzet, hogy sok posztodból az algoritmus nem tudja, hogy akkor ez most mi. Ezzel fogsz segíteni!

Bármelyik közösségi oldalon is jársz, láthatod, hogy nagyon sokan alkalmaznak, használnak hashtageket. Ezt már be sem kell mutatnom, ha mégis: a kettős kereszt jel után egy vagy több szót leírsz a közösségi oldalon létrehozott posztodban. Például a #valami #tea #utazás #akció … Már azt is láthatod, hogy a nagyobb cégek reklámkampányaikban is kihasználják ezt az eszközt, például, hogy így meg tudják jelölni a felhasználók, éppen melyik “kampányban”, akcióban, eseményen vettek részt. Nagyon sokszor a plakátokra is ráteszik az adott hashtaget. Te miért, hol, hogyan használd a hashtaget?

Itthon a Twitter nem futott be, így ahhoz kapcsolódó tippeket itt nem olvashatsz. A két hazai piacon is népszerű közösségi oldalon mutatom be a hashtagek funkcióit. Ami mindkettőben közös, hogy a hashtagek használatával nem rontod a poszt megjelenését, és közben segítesz az adott közösségi oldal algoritmusának abban, hogy kinek szól az a poszt, sőt, még a felhasználóknak is kedvezel.

  • Instagram – egy kép többet mond ezer szónál?
    Ez igaz, de bármilyen intelligens is lehet az adott közösségi oldal, az algoritmusa egy-egy kép alapján nehezen mondaná meg, miről szól a kép. Az insta felhasználók nem akarnak sok szöveget írni a posztjukhoz, így inkább hashtagekkel adják át az információkat, hogy mihez kapcsolódik az a kép, vagy kinek szól. Továbbá adott témában így könnyen tudnak további posztokat látni a felhasználók, így valamennyire “linkként” is funkciónál.
    Mennyi szót hashtagelj, optimális esetben 7-10 szó így elég.
  • Facebook:
    Itt sajnos azt a funkcióját nem lehet jól kihasználni, hogy a hashtagekre kattintva újabb posztokat láthatunk. Néha előhozza ezt a funkciót a FB, néha pedig nem. Helyette itt azért kell használni, hogy nem tolakodóan (nem zavarja a felhasználót), de jelezni tudod a Facebooknak, hogy miről is szól az adott poszt, ha az a link szövegéből, címéből, leírásából nem derül ki. Ezzel segítesz az algoritmusnak, hogy kinek a hírfolyamába tegye be a posztot. Nagyon sokszor a követőknek is segítesz ezzel, hogy milyen témához kapcsolódik a tartalom. Az a legjobb benne, hogy úgy be tudod írni a hashtageket, hogy azok nem rontják az adott poszt összképét.
    Mennyi szót hashtagelj egy posztban: ezen a közösségi oldalon a legoptimálisabb 3-5 szó használata.

Kapcsolódó cikkek: 

Kép: Petit_louis/Flickr

Köszi, hogy olvasol! Gyere vissza többször is! Sikeres 2020-at!