Kezdőlap Tőzsde Nincs webáruházad, mégis profitálni tudsz az e-kereskedelemből. Tőzsde

Nincs webáruházad, mégis profitálni tudsz az e-kereskedelemből. Tőzsde

-

Tudod, hogy kik gazdagodtak meg az aranyláz idején? Klasszikus sztori, hogy természetesen azok, akik az aranyásókat “segítették”. Ez alapozta meg például anno a Levis márkát, ott árulták a kezdeti farmert. Nos az e-kereskedelemben, a webáruházak piacán is vannak ilyen aranyásókat segítő cégek. Ilyenek például a webáruház “weboldalt” és komplett rendszert szolgáltató cégek, mint a Shopify, vagy a Wix. Pont jó időben írtam a cikket, mert ahogy a webáruház transzformáció -s cikkekből láthatod az internetes kereskedés átalakulóban van, a webáruházak új üzleti modelleket vezetnek be azért, hogy életben maradjanak, és ne az árverseny ölje meg őket. És ez élénkíti a piacot! Le tudjuk aratni úgy a babérokat, ha nincs is webáruházunk. Lássuk!

Két számjegyű növekedésben van még mindig az online kereskedelem!

A tőzsde portfólióm idén már 50% feletti hozamnál jár és most bővítem ezekkel a részvényekkel, mert alacsony kockázat mellett be tudok szállni (tőzsde rovatban követheted).

Élnek és virulnak a “no code” weboldalak, webshop motorok. Most két olyan szereplőt mutatok be, akikben a legnagyobb a potenciál befektetésként is (könnyedén tudunk vásárolni a részvényeikből). Az egyik a Wix a másik pedig a Shopify. Ha súlyoznom kell, akkor a Shopify-ban dupla akkora potenciál van, mint a Wix-ben, tehát dupla akkora súllyal szerepel majd a portfóliómban (értsd: dupla akkora tőkével fektetek be).

Ha már csináljuk a kávé-spekulációt, akkor ezt hívjuk webáruház-spekulációnak

Az elkövetkező 5 évben egyszer csak azt veszed észre, hogy a legtöbb szoftver, weboldal már kódolás nélkül létrehozható, emiatt olcsóbb megoldásokat is kapunk. Az első hullám már itt van, bár a webfejlesztők érthetően nem örülnek neki. A Wix 4 millió aktív előfizetője azt hiszem, meg fog téged győzni!

Wix részvény és benne rejlő potenciál

A Wix -nek a reklámját sok olvasóm láthatta már, mivel Youtube-on eléggé erősen “nyomultak”. Mit csinálhatsz a Wix oldalon? Videó:

Programozói tudás nélkül lehetőséget adnak, hogy bármilyen kis cégnek legyen weboldala. A céget kezdik komolyan venni, főleg mióta elindult az e-kereskedelmi modulja, vagyis webáruházat tudunk létrehozni könnyedén az oldalon keresztül, de segíti a cégeket a Logo Maker nevű megoldásával is, továbbá most felfrissítette a webdizájnereknek, webfejlesztőknek szánt platformját (Wix Corvid).

4 milliónál is több aktív előfizetője van (akik pénzt fizetnek), tehát ők azok, akik fizetnek azért, hogy a Wix-nél összeállítják a weboldalukat, vagy valaki segít nekik. Továbbá ez egy hibrid modell, mert tárhelyet is adnak, és egyéb sok-sok extrát. De egyébként sokan maguk csinálják, hiszen ezt adja a platform. Bizony látszik, hogy az emberek kihagyják a webfejlesztőket, hiszen már létezik megoldás, amivel ők maguk megcsinálják. A havi előfizetői díj nem is vészes (havi 12 dollár a legoptimálisabb csomag, amit egy cég azért ki tud fizetni). A 75%-os árréssel dolgozik, tehát értheted miért ér már 6,4 milliárd dollárt a cég.

Most nagyobb beruházásai voltak, mert felvásárolt egy webdizájner céget és nagyobb kiadása volt a webfejlesztőknek szánt platformjának megújításához kapcsolódóan is. A cég várakozásai, hogy ez a következő 2 évben fognak látszani a bevételeiben és profitjában.

A részvény az utóbbi időben korrekción van túl (vagyis még benne van). Ami nem véletlen, idén már megduplázódott az árfolyama. Ez jó is, mert most alacsony a kockázat! Mivel tartok az amerikai recessziótól, tovább az európaitól is, így még a szokásosnál is óvatosabban építem fel ennek a részvényvásárlásnak a stratégiáját (ábra alul):

 • Jelenleg 5 részletben fektetem be a rá szánt tőkét.
 • Első pozíciót, vagyis részvénycsomagot most helyezem el. (125-129 dollár között)
 • 120 dollár alatt nem történik vásárlás (piros vonal). Sőt, mivel csak kisebb csomagot fektetek be ezen a szinten, ha véletlen 120 és 108 dollár közé esne az árfolyam, nem pánikolok, mert itt várhatóan sokat is oldalazna a részvény. 108 dollár alatt viszont zárom a pozíciókat.
 • A második részvény csomag 134 dollárnál lesz (zöld vonal a képen).
 • A harmadik, negyedik és ötödik csomag a következő 2 évben az árfolyam mozgásához igazítva. Várhatóan 150 dollár felett lesz a 3. csomag.
 • Célár: 200 dollár, de mivel 2 éves spekuláció legalább, így azt elemzéshez kötöm. Még talán egy recesszió előtt profitálunk (2020 végére 2021-re teszik a hatásának kezdetét – ha lesz).
 • +ötlet: be kellene regisztrálnom hozzájuk partnernek, és reklámozni őket. Na utána is nézek! Hazai ügyfeleket vinnék, hátha növeli az is az árfolyamot. Megnéztem! A cég jó, vállalnám a reklámját (csak jó cég jelenhet meg nálam, például már több gyorskölcsön cégnek nemet mondtam), ez is befolyásolta, hogy felveszem a portfóliómba.
 • Hogyan tudsz részvény vásárolni? Kattints ide itt van egy cikk erről!
  A cikk egyébként folytatódik!!! Jön a következő részvény!

Shopify részvény és ami benne rejlik

A Shopify egy havidíjas webshop platformot üzemeltet. Tehát te az ő megoldásukkal tudsz webáruházat csinálni kódolás nélkül. Ez a piaca is óriási és kiemelkedő szolgáltatást nyújt. Neki is stabil előfizetői ügyfél állománya van. 2018-ban több mint 500 000 shop tartozott hozzájuk. De! Ami most jön, az igazán felkeltette az érdeklődésemet. Vagyis már elindult ez a Shopify Fulfillment Network. A fulfillment üzletágról már írtam a Minneren, sőt mintha azt kezdené megvalósítani, amit leírtam a cikkben. A következő években 1 milliárd dollárt fektet abba, hogy fulfillment szolgáltatással a Shopify webshopok még gyorsabban ki tudják szállítani a termékeket a vásárlókhoz, mindezt olcsóbban. A logisztika piacra is belépett a cég és már nem csak egy webáruház platform.

 • Itt szintén óvatosan fektetek be a recessziós félelmek miatt. Várhatóan 4-5 részletben helyezem el a részvénycsomagokat (árfolyammozgástól függ)
 • 340 dollárnál van az a szint (alsó zöld vonal), amit most figyelünk. Most alatta van az árfolyam, tehát nem is lépek most.
 • Amikor 340 dollár fölött zár a részvény (napi zárás), akkor másnap elhelyezem az első csomagot. 340 dollár viszont egy fontos szint lesz később is, alatta mindig be húzom a féket. De itt is mázlink van, mert alatta pont olyan szakasz van, ahol várhatóan inkább oldalazik a részvény és nagyobb esély a felfelé visszatérésre. (280 és 340 dollár között)
 • Utána 370 dollár felett történik a második csomag.
 • Célár: 450 dollár – de árfolyam mozgástól is függ.

Hogyan tudok tőzsdén kereskedni? Részvényt venni?Láthatod, hogy alacsony kockázattal be tudok szállni a részvényekbe, mert éppen korrekción vannak túl a részvények és láthatóan olyan szint körül vannak, ami körül sokkal tisztábban látjuk az árfolyamot. Sőt mivel csak a rá szánt tőke töredékével indulok, így még tovább porlasztom a kockázatot. Hogyan tudsz részvény vásárolni? Kattints ide, itt van egy cikk erről!

Még aktívan futó spekulációk (ezeken kívül):

Idén lezárt rövid távú spekulációk – Hozamok:

Forrás: Shopify – Fool.com
Fotó: Envato

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek