3,5 millió dollárt szerzett a befektetőktől a Youtube csapata az első prezentációjukkal. Itt láthatod, hogy mi szerepelt benne

A Minneren már láthattad az Airbnb prezentációját is, amit a befektetők meggyőzésére használtak. Most a Youtube első pitch anyagát hoztam el nektek. Ekkor még nem vásárolta fel őket a Google, hanem saját maguk üzemeltették az oldalt, illetve korai befektetőikkel. Ez a prezentáció is akkor készült, amikor több befektetőt is megkerestek 2005-ben.

Jól sikerültek a 2005-ös pitchek

Az alábbi prezentációt több kockázati tőketársaságnak is előadták. Például a Sequoia Capitalnak, akik 2005 novemberében 3,5 millió dollárt fektettek a cégbe, majd 2006 márciusában még egyszer befektetett ez a cég és még egy összesen 8 millió dollárt, majd 2006 októberében 1,7 milliárd dollárért megvette őket a Google. Azt is mondhatom, hogy ez gyors volt, és képzeld csak el, mennyit nyertek a kockázati tőketársaságok. Tudtad, hogy ők is a Minneren is megtalálható pitch terv alapján készítették a prezentációjukat?

A Youtube 2005-ös pitch-e

(1-10 slide)

Hasonló pitchek:  

Alexander Jarvis/LinkedIn
Crunchbase

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!