Az Uber ezzel a prezentációval szerzett 2014-ben több milliárd dollárt

Szó szerint zabálják, imádják a befektetők az UBERt. Nem fogod elhinni, hogy mennyi tőkét kapott már a befektetőktől. 21,1 milliárd dollárt! Wow! Az nem kevés, és azért is érdekes, mert emiatt még jobban érdekelhet minket, hogy milyen prezentációval, milyen pitch-el  álltak a befektetők elé. Vagy ennyire jó volt az ötletük, hogy minden befektető azonnal nyitotta a bukszáját, vagy talán nem akartak kimaradni? Jelenleg az UBER piaci értéke a CBInsight szerint 68 milliárd dollár, amivel ő a legértékesebb startup a világon. Ha megnézzük az eddig bemutatott pitcheket (linkek a cikk végén), akkor eddig a legjobban a Youtube korai befektetői jártak. Na de nézzük az Ubert!

Az alábbi ábrán azt láthatjátok, hogy mikor mennyi tőkét kapott az Uber.  Láthatod, hogy már a 2009-es startjuk utáni évben sikerült meggyőzni egy befektetőt, illetve az utána lévő években folyamatosan tudtak kisebb tőkét bevonni. Kellett is a működés fenntartásához. Majd 2014-ben jött a nagyobb váltás, amikor már milliárd dollár nagyságrendű összegeket is befektettek a cégbe. Pont azt a prezentációt mutatom meg neked, amit akkor prezentáltak a befektetők előtt, miután több milliárd dollárt helyeztek ki a cégek az Uberbe.  (Forrás: Crunchbase)

Az UBER ezzel szerzett több milliárd dollárt

Hasonló pitchek:  

Fotó: Mark Warner/Flickr
Forrás: Michael Reed/LinkedIn

Van még 5 perced? Instant üzlet

Olvasd el a Minner rövid üzleti híreit a Minner Instantban!Kattints ide és csak görgess lefelé a rövid üzleti információkat olvasva. Tovább a Minner Instantra! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!