KezdőlapGazdaság és üzletA Forbes elkészítette a kriptovalutából meggazdagodott emberek listáját

A Forbes elkészítette a kriptovalutából meggazdagodott emberek listáját

-

Az elmúlt egy év szinte arról szólt, hogy kezdtek megjelenni a bitcoin, kriptovaluta milliomosok (dollárban), sőt már dollár milliárdosok is. Az árfolyam az egekben volt, a piacokat elérte az eufória, és aki időben lépett, sokat nyert. Bár az is igaz, hogy itt is azok jártak a legjobban, akik a kriptopiac kiszolgálására építettek üzletet. A leggazdagabbak egyébként nem is a Winklevoss fivérek jelenleg, akik már régóta bitcoinba fektetnek és még kriptotőzsdéjük is van, hanem Chris Larsen, aki a Ripple (XRP) nevű kriptovalutát elindította, megalkotta. Milyen érdekes? Csak úgy létrehozott egyet, és most több mint 8 milliárd dolláros vagyona lett (bár ez kb. másodpercenként változik).

Az alábbi képen láthatod a leggazdagabb 19 kirptovaluta tulajdonost. Az első jelenleg 8 milliárd dollár, míg az utolsó 400-500 millió dollár vagyonnal rendelkezik, főleg a kriptopiacnak köszönhetően. Az is igaz, hogy legtöbbjük a birtokolt coin értékének megfelelő összeggel rendelkezik, melyek jelenleg ugye csak virtuálisak, és percről-percre változik az árfolyamuk, jelenleg éppen minden kriptovaluta árfolyama zuhan, csökkenő trendben vannak. Itt a lista, ide kattintva eléred, és rákattintva a nevekre láthatod kik ők, mit csinálnak, melyik kriptóból “szedték meg” magukat.  A kép alatt folytatom!

A top 100 bitcoin tulajdonos az egész piacot magával ránthatná

Képzeld el, ott ülsz, több milliárd dollár értékű bitcoin a tulajdonodban. Az árfolyam az egekben, és ha most elkezdnéd eladni, azonnal bedöntenéd a piacot. Hát ezért vannak most nehéz helyzetben a legtöbb btc-t birtoklók, és ezért sem várható az, hogy hirtelen 2-3000 dollár alá esne az árfolyam, elvégre a BTC tulajdonosok 3%-ánál van az összes bitcoin 87%-a.  Néhánynál már látható, hogy időnként több száz, vagy akár több ezer bitcointól is megválnak, de nagyobb eladásokat nem eszközölnek.  Itt egy cikk róluk: >>>Itt látod, mennyi bitcoinja, pénze van a top 100 bitcoin-tulajdonosnak

Én mibe fektetnék? Vennék most bitcoint?

Bitcoinjaimból már kevesebb van, jelenleg újra áttanulmányoztam a piacot. Érdekes, de most legnagyobb potenciált én is a Ripple-ben látom, bár egy cég, de valószínűleg azért is kicsit érdekesebb számomra, mint bármilyen más kriptovaluta. Valószínűleg cikket is írok róla, ha elhelyezek benne befektetést. Valljuk be, most lent van az ára 🙂 , mintha a cégbe fektetnék. Na erről majd később!

Addig is néhány érdekes tartalom:

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek