péntek, január 15, 2021

A Triumph Facebook marketingjének elemzése

A női fehérnemű márkát szemeltem ki az új Facebook elemzésünkhöz. Izgalmas téma, sőt úgy érzem, a Triumph oldalából még többet is ki lehetne hozni. Persze ilyenkor az is igaz, hogy a márka megköti a kezüket és a kötelező posztokon kívül a Facebook marketingeseik nem nagyon tehetnek mást ki.

A Triumph egy hónapos Facebook jelenlétének elemzése

Röviden:

 • Az oldal: Triumph: https://www.facebook.com/TriumphHU/
 • Vizsgált időszak 2019. október 19. és november 19. közötti időszak
 • Facebook követők száma: 3 millió követőjük van világszerte, a hazai oldal össze van vonva a nemzetközivel. Természetesen a magyar posztokat csak a magyarok látják. Sajnos erre adat nincs, kalkulációm szerint 7-18000 körül lehet a magyar követők száma.
 • Aktív a Facebook oldala?: Aktív 
 • Felfedezhető kampány rajta (összefüggő posztok): Igen – most éppen az ünnepi őszi/téli kampányuk fut.
 • Közönség aktivizálása, bevonása: Alacsony – nincs közvetlen kommunikáció a követőkkel (nincsenek megszólítva…)
 • Akciók sűrűsége: Nincs, direkt sales-t nem látni
 • Facebook hirdetések: Kevés – 2 futó hirdetés, a hírfolyamra feltett posztokat hirdetik
 • Felhasználók érkeztetése, átnavigálása: Weboldalra. Végre egy oldal, aki megfelelően használ CTA-t a posztjaiban.
 • ChatbotNincs – Sőt olyan kérdések jönnek fel, amit érdemes leállítani. Erről lent még írok, hogy lehet ezt a hibát elhárítani.
 • Pontszám: 10/6,5 pont (Összehasonlításként: egy átlagos hazai cég Facebook marketingje 10/3 szinten van.)

Organikus Facebook posztok / kampányok

Amit szeretünk marketingesként látni, hogy összefüggő posztok vannak egy-egy Facebook oldalon, vagyis kampányt fel tudunk fedezni például 1-2 hónapos távlatban. Ez azért is jó, mert a vevőkhöz, fogyasztókhoz így biztosan eljut az információ, termékelőny.

Több edukáló poszttal is találkoztam, mindegyiknél volt CTA, vagyis felhívás, ami átnavigálta a vevőket valahová, ami a Triumph-nál a weboldal.

Fontos! Edukáló tartalmakban nem megtanítod kell a terméked gyártására a felhasználókat! Hanem arra edukálod, hogy még jobban ki tudják használni a terméked / szolgáltatásod előnyeit, még jobban kielégítsék az igényüket.

Az alábbi posztban például a melltartóméret “kalkulátorra” navigálták a felhasználókat. (Kattintanak rá az emberek, egy külsős statisztikából látom, érdekli őket).

Most az őszi/téli kampányukra helyezik a hangsúlyt, illetve az ünnep szót használva utalnak egyrészt a karácsonyra, illetve a talán az évzáró bulikra. A karácsony a globális márkáknál egyre képlékenyebb téma. A Starbucks-ot például megtámadták azzal, hogy a Merry Coffee felirat túlságosan utal a keresztény ünnepre. Nehéz ügy! És néha már-már vicces is!

A Triumph él a videó adta előnyökkel, szinte minden második posztjuk videó.

A beágyazásban nem látszik, de van a posztban link, ami az őszi/téli kollekciójukra visz, amit külön kiemelnék, hogy egy jól szerkesztett promóciós oldal, érdemes megnézni.

Chat probléma, automatikus üzenetek beállítása

Amikor egy oldalnál alapbeállítások megmaradnak a chat, messenger résznél (nem chatbot), akkor a FB ezt az automatikus (gyakran ismételt) sablon üzenetet adhatja be, ha valaki ír chaten. Legtöbb cégnél ezek irreleváns dolgok. Ennek megoldása a kép alatt.

Az inbox-ra, vagyis a beérkező üzenetekre kattintva. Az azonnali válaszoknál ilyenkor megjelenik egy új sor, a gyakran ismételt kérdések. Ez nálam nem látszik, odakerülne a piros téglalappal jelzett területre. Nos ott kell leállítani, kikapcsolni.

Hirdetések elemzése

Jelenleg két futó hirdetésük van, ami kevés. Persze tudom offline bolt, de pont most kéne megcélozni a fiatalokat is, amíg el nem megy mellettük egy másik márka.

Eredmények. A hirdetéseknek és az organikus posztoknak köszönhetően a még csak november 4-én élesített ünnepi kampányra már 248-an kattintottak. Ami nagyon jó eredmény. Sőt a november 6-i posztnál van kiemelkedő kattintási szám, látszik az a poszt tetszett az embereknek, sokan meg is osztották (poszt alul).

Minden a tökéletesen illeszkedő alsóneművel kezdődik…🖤 Kerülj ünnepi hangulatba csupa csipke darabjainkkal! Keresd már…

Közzétette: Triumph – 2019. november 6., szerda

10/6,5 pont

Többet kapott, mint a múlt heti Laptopszaki, de még messze van a top Decathlon-tól! Kiaknázatlan témák tömkelege lehetne még a Facebook-jukon. Valószínűleg a márka is megköti a kezüket, hogy mit lehet posztolni, kellene több magyar téma, poszt. Az ünnepi dolgok említése jó, de még jobban bele lehetne menni akár a divatba is. Hiszen, ahogy ők írják, először a melltartódat válaszd ki, utána a többi outfit-et. A melltartóméret kalkulátorra mutató és a kampányra mutató linkek használata nagyon jó döntés. Mindig legyen CTA, felhívás a posztodban (értsd valahová navigáld a felhasználót). CTA lehet link a weboldalra, hírlevél feliratkozás vagy csak buzdítás kommentre…

Hirdetés: Megtanulnád a Facebook marketinget? Többet szeretnél kihozni belőle, vagyis vevőket szerezni onnan? Tanuld meg online a MinnerAkadémia képzéséből! Kattints ide!

Még akarok ilyet

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek