Ezeket az üzleti példákat látva, teljesen mást fogsz gondolni az üzletről 3. rész

Dátum

Megosztás

Most másfajta szavazós pénteket tartottunk a Minneren, mert itt valóban volt olyan helyes válasz is a feladványok végén. Ezek most amolyan szemfelnyitó, kognitív torzításhoz kapcsolódó feladatok voltak. Például vajon mennyi iPhone van itthon? Vagy melyik videót nézték meg többen, vagy éppen lesz duguláselhárítós Google hirdetés kérdés is ilyen volt. Vágjunk is bele!

Tipp! Nézd meg a többi hasonló cikket is, mert sokat lehet ezekből tanulni.

Mennyi házasságkötés van itthon? Mennyi?

A kérdés egyszerű volt, azt kellett megsaccolni, hogy mennyien lépnek frigyre itthon egy évben. Persze nem mindenhol társul hozzá nagy esküvő, de jó látni mekkora piaca van ezeknek a szolgáltatóknak.

A helyes válasz: 50 000 házasság.

A többség úgy látszik rosszul tippelt, sőt volt ez még magasabb is 2021-ben, amikor csúcsára hágott a CSOK program.

Forrás: KSH

De mit is tanulunk ebből? Vajon a te piacodon minden számot pontosan ismersz? Ha csak hasraütésszerű adatokból hozunk döntéseket az sokszor kudarchoz vezethet. És bizony utólag lehet rá sem jövünk, hogy csupán ez volt a gond.

Mennyi iPhone-t használnak Magyarországon?

Hogyan tudott több milliárdos forgalmat elérni a Mobilfox, mikor főként iPhone tokokat árult az első éveiben? A válasz lehet abban keresendő, hogy több mint 1 millió iPhone készülékkel rohangálnak már a magyarok. Figyelem 6 millió okostelefon van itthon, ebből szakít ki 1 milliót az Apple, 17%-os piaci részesedéssel. A Samsung 38%-on van, Xiaomi 22%-on áll – Utóbbit nem tippeltem volna meg én sem, Apple a 3. 17%-kal, Huawei 12%-os részesedéssel kullog a végén, utánuk már csak néhány % részesedése van a kisebb márkáknak pl. LG.

A helyes válasz: tehát 1 000 000 db (Forrás: Statista)

A többség eltalálta, nos igen valahogy elég sok almás mobillal találkozunk. Most egyébként érdekes átalakítja a használt piac ezt a %-ot. Láthatóan az iPhone-ok kiemelkedően fogynak a Rejoy-nál is. Itt beszéltünk róla: Tarol a Vinted! Tarol a Rejoy, Furbify. Media Markt is beszáll a használt piacba…

Mennyibe kerül a duguláselhárító kulcsszóra egy kattintás?

Az emberek nagyon nem tudták megtippelni, hogy mennyibe kerül egy kattintás a duguláselhárítást végző cégeknek.

A helyes válasz: 2500 Ft / kattintás

Minél sürgősebb egy probléma / igény megoldása annál drágább a kattintási költség, hiszen a kattintóból valószínűleg vásárló lesz, megéri. Szóval 10 ember kattint, az 25 000 forint hirdetési költség a duguláselhárító cégnek aznapra.

Melyik videót nézik meg többen? Kisgyermek vs anyuka témát?

Ez túl könnyű feladvány volt? Vagy kiszúrták az emberek a part 9, part 2 szövegeket. Ez jelzi, hogy 9. és 2. videó. A Nadlandkert TikTok csatornáján szerepelnek a videók. Ők játszótéri eszközökkel, kertépítéssel foglalkoznak.

A helyes válasz: Anyák

Itt az ügyfél, vevő az anya, mindenki magát keresi a videókkban. 40 ezren látták az anyukás videót, a gyerekes videót 20 ezren. (nem véletlen már a part 9 van a videón, vagyis 9. résznél járnak már.

Ezek most könnyedebb feladványok voltak. Nézd meg az első kettő részt!

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!