Hogyan tudok chatbot feliratkozókat szerezni és utána ingyen elérni őket? Példák a cikkben

Chatbot feliratkozók gyűjtése

Azt szeretem a chatbotban, hogy végre egy kicsit újra visszaszerezhettem az ingyenesség lehetőségét a Facebookon. A feliratkozókat akár ingyen is meg tudom szerezni, vagyis akik rácsatlakoznak a chatbotra. És utána ingyen tudok nekik küldeni üzeneteket. Most nézzük meg, hogy hogyan kerülnek rá a chatbotra az emberek, felhasználók. A cikk végén pedig belinkeltem a további chatbot tartalmakat, amik egészen biztosan érdekelni fognak ezután.

Fontos! Az alábbi példák a Facebook Messengerhez kapcsolható chatbotokra értendőek.

Miért gyűjtünk feliratkozókat?

 • vagy azért, hogy feliratkoztassuk egy automata üzenetküldő sorozatra (sequence) – ingyen-, olyan mintha hírlevél lenne,
 • vagy időközönként (bármikor) küldjünk neki üzenetet, ezt hívják broadcast üzenetnek (ingyen)
 • vagy azért, hogy mikor rákerül a chatre, akkor azonnal kitöltsön valamit, választ kapjon valamire
 • Azt, hogy mikor milyen üzentet kapjon, te állítod be a chatbot kezelőfelületeden. Automatizálható szinte minden.

Hogyan gyűjt feliratkozókat? – Példákkal

A chatbotodon belül a rendszer mindig útmutatót ad, hogyan tudod használni az adott funkciót, feliratkozó gyűjtést.

 1. Miután beállítottad, vagyis összekapcsoltad a chatbotodat a Facebook oldaladdal, akkor bárki, aki valamilyen módon a Messengerében ír neked, onnantól rákerül a feliratkozók listájára (subscriber).
 2. Te be tudod állítani, hogy milyen üzenet fogadja a felhasználót, akár külön-külön is az alábbi megoldásokkal. Tehát egyrészt az első üzenetet meg tudod határozni. Illetve az azt követő üzeneteket.
  A chatboton belül egy kezelőfelületen tudod ezt előhívni.
 3. Facebook hirdetés
  Például reklámozod a lehetőséget Facebook hirdetéssel. Mikor a felhasználó rákattint a hirdetésre, átnavigálja a chatbotra.
  Például ehhez hasonló hirdetés jelenik meg:
 4. Lehet a weboldaladon egy link, vagyis hivatkozás, amelyre kattintás után szintén a Facebook oldalad Messengere nyílik meg. Erre gondolok: kattints ide! 
 5. Beúszó hirdetés / widget
  Lehet, hogy már láttál ehhez hasonlót a Minneren és a MinnerAkadémián is alkalmazom. A weboldaladba kell egy kódot betenni és beállíthatod, hogy mikor, hányszor, milyen alkalmakkor jöjjön elő. Nálam akkor ugrik fel, ha 1/3-ig legörgetett az oldalon a felhasználó, és több napig is eltűnik, ha nem kattint. (Apró érdekesség, hogy sárga színt használok, hogy feltűnjön).
 6. Vagy akár chatbuborék valamelyik sarokban. Itt az a jó, hogy már tudja a nevét is a felhasználónak, ezt imádtam benne.
 7. Widget box / gomb
  A weboladba fix gombot, vagy nagyobb widget boxot tudsz betenni. Ilyet:

 8. Tanuld meg online az egészet, ezzel időt is spórolsz. Egy igazi chatbot szakértőt, készítőt kértem fel, hogy tanítsa meg nektek. Mindezt online, saját tempódban sajátíthatod el: Chatbot készítés, marketing képzés a MinnerAkadémián. Külsős szakértő tartja! Kattints ide! 

Chatbot tartalmak:

Ez izgalmas volt! Még ilyet! Megújult a Minner főoldala!

Kattints ide és nézz rá a friss cikkekre, podcastokra, rövid üzleti tartalmakra (instant)! Csak görgess és olvass, inspirálódj! Üzletre fel! A Minner üzleti flowban tart! Tovább a Minner főoldalára!
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!