Instant: Egy burgerező szembemegy a futárcégekkel. Akár lavinát is indíthat?

Dátum

Megosztás

A budapesti Firpo burger, ahogy több vendéglátós is, sokallja a Wolt, Netpincér, Bolt kiszállítási díjait. Sok esetben 30-40%-ot kitesznek ezek, sőt 45%-ra is van példa. Ezeken felül pedig a rendszer bevezetésért is kell fizetni, majd havidíjat a használatért. Nagyrészt ez senkinek sem jó, a fogyasztó emiatt kapja meg drágábban az ételt, a vendéglátós szenved ilyen árak mellett, nehéz termelnie. Noha a futárcég közben a marketinget lényegében átvállalja. Ezek már szinte piacterek az éttermeknek, ahol azonnal böngészhetsz minden lehetőség között. Na de ér ez annyit, hogy minden ételed 42%-al többe kerül?

A Firpo Burger úgy döntött, hogy a maga kezébe veszi az irányítást és saját rendelési felületet helyezett üzembe. Sőt ahogy látom saját futárokkal szállítja ki az ételt, szállítási díj nélkül(!). Facebookon egy posztban jelentette be ezt a burgerező (lásd itt), ahol leírta azt is, hogy így kedvezményesen tudnak majd vásárolni ételeket a vendégeik.

A náluk maradó pénzt fordíthajták a cég fejlesztésére, de lehet, hogy épp ezzel kerülik el a brutális áremeléseket. Ha érdekel mi mit gondolunk a lépésről, halgass bele a Hírszemle podcastbe, ahol 23:54-től beszélünk erről. Spotify-on itt éred el, Apple Podcast-ben itt, vagy az alábbi lejátszón keresztül

Netpincérből Foodpanda. A 20 éves Netpincér sztori

Neked is van ötleted a leváltásukra? Szállás.hu, Netpincér, Ingatlan.com, Jófogás

Nyiri Donát
Nyiri Donát
Több, mint 6 éve foglalkozom tartalomgyártással. Máig imádok kutatni, információt átadni. A célom, hogy úgy tanulj valami újat, hogy közben minden egyes mondat szórakoztat is. A Minnernél hasznos üzleti tartalmakkal, a Tízes Lista nevű Youtube csatornán pedig a világ érdekességeiről szóló videókkal próbálom elérni ugyanezt.