Maximum havonta 1 millió forintot tudsz keresni szabadúszóként

Mennyit lehet keresni szabadúszóként? Tettétek fel már nekem sokszor a kérdést. Üzleti körökben azt szoktuk mondani, hogy nagyon sok vállalkozó valójában a saját cégében alkalmazott. És ezt nem úgy értjük, hogy be van jelentve, hanem úgy, hogy igazából melózik a cégében, tőle függ minden. Nem vezető, hanem a saját maga alkalmazottja és valójában az ügyfelei a főnökei. Ez szabadúszónál hatványozottabban igaz lehet. Sőt!

Havonta 1 millió forintot tudsz megkeresni szabadúszóként?

Körbekérdeztem a szabadúszó ismerőseimet, hogy ők mekkora összeget mondanak havi jövedelem plafonként (24 főt kérdeztem). A legtöbben az 1 millió körüli összeget mondták, és átlagosan havi 250-400 000 forint közötti összeget keresnek. A KATA adózás azért megnöveli az összeget, ami a pénztárcában marad.
Ha havi 1 milliónál többet akarsz, akkor bizony vállalkozóként kell gondolkodnod, sőt cégvezetőként, vállalkozást üzemeltetni.

Nézzük meg mi az a két opció a szabadúszóknál:

 • Főleg egyedül dolgozol, egyedül szolgálod ki az ügyfeleidet. Ebben az esetben valójában alkalmazott leszel, csak annyi, hogy
  • több ügyféltől / főnöktől kapod a feladatokat, a pénzt,
  • ha kiesik egy ügyfél, neked kell keresned újat, tehát kockázatot is vállalsz, vagy ingadozó bevételeid lehetnek
  • Van egy maximum kapacitás, amit el tudsz látni, tehát van egy maximális bevételi határ. Ez a fent említett havi 1 millió forint.
  • Előny viszont, hogy akkor dolgozol, amikor te akarsz.
  • Persze ettől még lehet egy-két fő, akikkel közösen visztek projekteket, az sokat tud segíteni, hogy ne érezd magad alkalmazottnak.
  • Nincs akkora nyomás, maximum 5-10 ügyféllel kell dolgoznod.
  • Erre a részre vonatkozik az 1 millió forintos plafon, amit havonta meg tudsz keresni. Egyébként az nem is rossz, viszont egyedül ahhoz napi 10 órát kell legalább dolgoznod, vagy az automata rendszerek (automatizmusok) császárának lenni.
 • Szabadúszó vagy és mellette elkezded építeni a vállalkozásodat
  Persze a fenti esetben is vállalkozó vagy, de akkor lépsz egy szintet a megszerezhető havi jövedelemben, amennyiben be tudsz vonni mást is a munkába, akár már alkalmazottakat, vagy jobban rákoncentrálsz a csapatmunkára akár másik szabadúszókkal együtt. Itt a volumen, amit kell növelned, tehát a kapacitásodat, és ezt csak új munkaerővel tudod megtenni. Sőt itt kell lépned egyet, hogy bár még dolgozol, de félig már a vállalkozás építéssel foglalkozol.

Szabadúszó vállalkozás ötletek

Manapság már minden olyan tevékenységet így hívhatunk, ami valamilyen módon kapcsolódik az online dolgokhoz, vagy tanácsadáshoz, vagy IT-hoz.

Kapcsolódó cikk: Mennyi év alatt lehet elérni 10 milliós, 100 milliós vagy 1 milliárdos vagyont?

Ez izgalmas volt! Még ilyet! Megújult a Minner főoldala!

Kattints ide és nézz rá a friss cikkekre, podcastokra, rövid üzleti tartalmakra (instant)! Csak görgess és olvass, inspirálódj! Üzletre fel! A Minner üzleti flowban tart! Tovább a Minner főoldalára!
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!