Piactér születik EP#3. Üzleti esettanulmány: Webshop dizájn szerkesztés, ötletek, profit [videó][podcast]

Ismét beláthattok az ire.hu készülő piacterünk motorházteteje alá. Aztán átbeszéljük, hogy piacterek esetében milyen üzleti modelleket, megoldásokat lehet használni. Ehhez készítettem egy jegyeztet is, amit belinkelek, természetesen Minner cikk. Majd úgy döntöttem nem tökölök és napokon belül már futnak a hirdetések is, sőt készre rakom az oldalt. A videó utolsó szakaszában beszélünk olyan dolgokról, minthogy biztosan minden esetben megkapjuk-e a jutalékot, mit számlázunk…

Ne feledd!

Ha a videó a fenti beágyazásban nem tölt be, akkor kattints ide és a Youtube-ra navigállak.

A 3. epizód jegyzete, fontosabb információk

A videó elején bemutattam, hogy rendeltünk néhány új terméket. Ezt azért is tettük, hogy lássuk miként méri, számolja el a jutalékot a rendszer különböző szituációk esetében. Mármint az Edognet. Nagyon jó tapasztalataink voltak, de azért a videó végén beszélek róla, hogy rákérdeztünk több dologra is.

Newton bölcsőjét rendeltünk

De például Cicás perselyt is

Jó kis terméktesztek voltak, és jött is az ötlet, hogy a termékleírásoknál legyen egy ilyen rész: „Mire számíthatsz? Leteszteltük!”. Ahol leírjuk tapasztalatainkat.

A weboldal belülről. A videóban bemutattam, hogy a WooCommerce webáruházunk Elementor nevű bővítményt használ arra, hogy változtassunk az egyes blokkokat.

Kiderült, hogy az Elementorba bele tudom tenni azokat a scripteket, kódokat ami az olyan analitikai eszközökhöz kell, mint a Hotjar, vagy Google Analytics, vagy éppen marketing célra, mint a Facebook pixel. Tehát nem kell külön WordPress bővítmény.

A második napon – ami a piactér 12. napja már, mármint amiről egyébként beszámolok – a piactér üzleti ötletekről, megoldsokról beszélek. Amiről egyébként időközben egy cikket is írtam, hogy ne csak videó formájában legyen meg. Utóbbit itt találod: Piactér vállalkozási ötletek, üzleti modellek. E-kereskedelem, webáruház

A 13. nap kiesett, kioffolódtam, nem volt időm foglalkozni az oldallal. De aztán estefelé jött egy értesítés, hogy új vásárló volt az ire.hu -n keresztül. jutalék is jár. Örültem, majd este tusoláshoz készülődve azt mondtam magamban: Mit tökölök, már rég működnie kellene az ire.hu -nak. Másnap korábban bementem, 2 órát dolgoztam az ire.hu -n, termékoldalakat írtam, kivettem néhány terméket.

Számlázás, céges kérdések, ügyek

Az ire.hu -t a Minner.hu Média Kft szárnyai alatt működtetem. De amint átlépi a havi 1 millió forint árbevételt külön cégbe fogom vinni. Nem kell különösebb teáor kódot már felvennem, mert a média reklám teáor kód alá is befér a tevékenység, de a világháló portál szolgáltatás alá is. Az edognet felé kell számlázni, akik egyébként egy szlovák cég, eu-s adószámot kér.

Közben megkaptam több kérdésemre is a választ az edognet-től. Vannak esetek, amikor nem kapok jutalékot, pedig vittem vásárlót?

A jutalék a teljes kosárértékből számolódik, vagy csak arra a termékre kapom meg, amiről átkattintott? Persze sejtem, hogy mindre, hiszen mások bannereket használnak, és valahogy egyértelmű, hogy akkor a teljes kosárra. De gondoltam ezt pontosítsuk.
–  Igen, a jutalék a teljes kosárra vonatkozik, az egész vásárlásra. – Edognet munkatárs
Mi történik akkor, ha átmegy a felhasználó a partner webshopra, nézelődik, majd távozik. Aztán a partner webshop remarketing hirdetést csinál. Ha az ő remarketing hirdetéséből vásárol a fogyasztó, akkor én kapok jutalékot.Pl. az eredetiajándékoknál megnézi a fogyasztó a Newton bölcsője terméket. Nem veszi meg azonnal. Közben Facebookon követi az eredetiajándékok remarketing hirdetése, megjelenik előtte, rákattint, majd vásárol. Ez után jár a jutalék. Az eredetiajándékok remarketing hirdetésénél ezt látom utm paraméterben: ……………. itt egy link volt az e-mailben ….. 

  –  Ebben az esetben is neked járna a jutalék. Amennyiben a vásárlás útjába került az affil link, onnét kezdve a konverziónak rögzülnie kell, sőt még az sem számít, hogy egy teljesen más eszközről történik a vásárlás, mivel IP trackinget is használunk. Természetesen nem állítom azt, hogy nincs semmilyen átfedés a többi csatornával szemben, de ezzel számolni kell. A mérésnél igyekszünk lefedni a legtöbb lehetséges opciót, de a lényeg, hogy a látogató kerüljön el az oldaladra és kattintson oda, ahol a link el van helyezve. 🙂 – Edognet munkatárs

Juhhú! Ez számomra azt jelenti, hogy 80-90%-ban pontosan hozzám tudják kötni a vásárlót!

Podcast verzióban, ha csak hallgatni szeretnéd

A videó eleje nincs benne a podcastben!

Spotify-on itt éred el, Apple Podcast-ben itt, vagy az alábbi lejátszón keresztül:

Itt pedig az összes epizódot megtalálod: Vállalkozás indítás: Piactér születik üzleti esettanulmány

Jó, hogy olvasol!
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!