péntek, február 26, 2021

Vállalkoznál, de nincsenek jó lehetőségeid? Nincsen tőkéd, kapcsolataid, vagy ott a meló, gyerek…, akkor ez érdekelni fog

Sok panasz, kifogás lehet arra, hogy miért nem tudod beindítani a vállalkozásodat. A címben is már felsoroltam néhányat. A legtöbben azt szokták mondani: “ááá kell hozzá pénz, anélkül nem megy”. És teljesen igazad van, gondolom olyan ötleteken gondolkodsz, amikhez nem kevés pénz kell. Mi lenne, ha ezt most félretennéd, mondjuk addig, amíg másból össze nem hozod a pénzt? Mire gondolok?

Bevallom, a cikken többször javítottam, mert kicsit felpörögve írtam, és sok lecseszés lett volna a tartalomban, így szalonképesebbre átformáltam. A cikk megírásakor az egyik Minner.hu Facebook bejegyzésemre sok érdekes komment jött, miután Jack Ma gondolatait megosztottam:

Jack Ma, az alibaba.com alapítója (Kína leggazdagabb embere) mondta:
“Szegényeknek a legnehezebb szolgálatot tenni. Add ingyen, ők azt hiszik, csapda. Mondd nekik, hogy pici befektetés, azt felelik, keveset hoz. Mondd, hogy csináljuk nagyban, azt felelik, nincs pénzük. Mondd, hogy próbáljunk valami újat, azt felelik, nincs tapasztalatuk. Mondd, hogy tradicionális üzlet, azt felelik, túl nehéz. Mondd, hogy újfajta üzleti modell, azt felelik, MLM. Mondd, hogy nyissanak saját boltot, azt felelik, nincsenek lehetőségeik. Mondd, hogy kezdjenek új üzletbe, azt felelik, nem értenek hozzá.
Mindegyikükben van valami közös:
A Google-ban kutakodnak, a barátaikra hallgatnak, akik ugyanolyan reménytelenek, mint ők, többet agyalnak, mint egy egyetemi professzor és kevesebbet tesznek, mint egy vak ember.
Csak kérdezz rá, mit akarnak tenni. Nem fognak tudni válaszolni.
Ahelyett, hogy a szíved remegne gyorsabban, miért ne csinálj valamit gyorsabban, ahelyett, hogy csak agyalnál valamin, miért ne tégy valamit érte. A szegényekben egyvalami közös:
Egész életük a várakozásról szól.”

Egy komment indította el bennem azt, hogy ezt a cikket megírjam. Szóval tényleg ne picsogj, hogy itthon nem lehet vállalkozni! Dehogynem lehet! Mutatom:

 • Itt a 21. század és minden adott ahhoz, hogy már tőke nélkül elérjünk rengeteg emberhez. A Minneren is rengeteg vállalkozási ötlet szól erről (közel 200), direkt úgy írtam őket, hogy minimális tőkéből el tudd indítani, sőt akár tőke nélkül is.
  – tudsz tanulni online, ha új képesítés kell, vagy valamihez extra tudás kell. Kezdő vállalkozóként például a Minner.hu cikkekből ingyen, de ott vannak a fizetős képzések is a MinnerAkadémia.hu -n. Például

 • Online olcsón el tudod érni az embereket, könnyen meg tudod őket szólítani. Soha ilyen olcsón ennyi embert egyszerre nem tudtál elérni!
 • Nincs pénz?
  Ha olyan vállalkozási ötletet akarsz megvalósítani, amihez több tőke kell, akkor
  – “a” eset, próbáld annyira lebutítani, gondold annyira át, hogy minimális tőkével el tudd indítani. – Erről itt írtam: Butítsd le a vállalkozási ötleted! Indulj -1ről!
  – “b” eset, kezdj valami másba, aztán majd visszatérsz az eredeti ötlethez. Ha azon picsogsz, hogy a fő vállalkozási ötletedet nem tudod elindítani, akkor a többi jó ötletedre nem jut időd, nem is gondolkozol rajtuk.
  – “c” eset, indíts blogot, vagy vágj bele valamilyen online bizniszbe. Ez nem a te világod? Nem baj! Akkor tegyél érte, hogy a te világod legyen!!!
  – Más verzió kell? Vagy még több tipp? Akkor ez a cikk kell neked: Van egy jó ötleted, de se kezdő tőke, se kapcsolatok? Mihez kezdj? Kevés pénzből…
 • Nincs időd?
  Szakíts rá! Dolgozz este, dolgozz rajta hétvégén. 1-3 évig kell ezt így csinálnod, míg el nem jön a siker. Mit kockáztattál? Semmit! Majd meglátod, hogy az idő a valódi pénz!
 • Az idő pénz. Újra leírom, mert erre te magad fogsz rájönni, hogy sokszor nem is a tőke lesz a fontos, hanem az idő, amiből egyre többre lenne szükséged, miután beindul a biznisz.
 • Nincsenek kapcsolataid?
  Nem mondod? Akkor ismerkedj! Ma már átlag 3,5 emberen keresztül bárkit megismerhetsz a világban. Tehát én átlag 3,5 emberre vagyok Pl. Donald Trumptól, vagy Bill Gatestől. Beszélgess az emberekkel, építsd a kapcsolataidat. Járj eseményekre, konferenciákra, vagy pl. Minneres találkozóra. Mennyi ingyenes rendezvény van! Használd a Google-t, nézd meg a kereskedelmi kamarák naptárját, konferenciahelyszínek naptárját… –
  Tudtad, hogy már 50 üzleti kapcsolat elég a sikerhez? Erről itt írtam, példákat is hozok: 50 üzleti kapcsolat elég, hogy még sikeresebb legyél, 100 pedig egyenesen a csúcs felé…

  Szeretnéd felgyorsítani a folyamatokat? Tanuld meg az üzleti kapcsolatépítés fortélyait! A MinnerAkadémia videós üzleti kapcsolatépítés oktatása segít ebben!

 • Nincs ingyen semmi?
  Ne mondd már! Használd ki, hogy a cégek sok ingyen anyagot adnak, ingyenes konferenciákat szerveznek, amikből mind-mind el tudsz csípni egy-egy hasznos információt. Nézd meg a Minneren is mennyi ingyen információ van.
 • Online vállalkozások? Miből lehet pénzt keresni online?
  Ebben a cikkben részletesen végigmutatom milyen lehetőségeid vannakMiből lehet pénzt keresni az interneten?

Vágj bele! Sok sikert! Olvasd a Minnert! Nem is tudod, milyen cikkek rejtőznek az oldalon, arra várva, hogy motiváljon, hogy elindítsa a gondolataidat… és téged!

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Néhány napja írtunk egy cikket, amiben teljeskörűen bemutatjuk a hazai vonalkód igénylés menetét. Ide bemásolom az árral kapcsolatos részt:

A GS1 rendszerébe való bekerülés egyszeri díja 35.000 Ft.
A rendszer éves (365 napos) licencdíja bevételfüggő:

Forrás: https://gs1hu.org/data/documents/Dijjegyzek_2021.pdf

Együtt kiszámoltuk (lásd a cikkben), pontosan hány jegyű cégprefixre van szükséged, ennek regisztrációs díját értelemszerűen az határozza meg, melyik számtartományba kerülsz: 10 jegyű kódigénylés esetén 19.500 Ft, 9 jegyűnél 30.000 Ft, 6 jegyűnél már 225.000 Ft – bár valószínűleg nincs és nem is lesz ennyi terméked. A regisztrációban benne van az első év licencdíja, de ennek is lesz évente költsége: prefixenként 16.000 Ft / év.
Ezután jöhet a GTIN-8 azonosító szám: 4000 Ft a regisztráció, valamint az éves licencdíj is ugyanennyibe kerül kódonként.

Vonalkód igénylés részletesebben. Kattints ide!

MinnerInstant

Több áramot fogyaszt a bitcoin, mint egész Argentina.

Ennél szemléletesebb ábra a következő. Bitcoin vs Visa tranzakciók energiaigénye. A Visa alatt azért ott van a 100 000 tranzakció is…. Huhh!

Érdekes! Na, de most tombol a kriptoláz! A kripto alapozó cikksorozatunk segíthet benne, hogy átlásd miről szól a kirptovaluta piac, mit kell tudni a bitcoinról… Kattints ide!

MinnerInstant

Martincsek Zsolt seo szakértőnk posztolta ezt a Minner Extra zárt csoportba:

A következő email címek meg fognak szűnni május 31. után! De már március 31.-től technikai korlátozások lesznek a fiókokban.Ha van például email listád, akkor nézd át, én fogok küldeni egy tájékoztató hírlevelet is nekik.@upcmail.hu, @chello.hu, @monornet.hu, @upctelekom.huItt a hivatalos tájékoztató: https://www.vodafone.hu/termekkivezetes/#webmail

U.i.: A legjobb, hogy ezt az infót nekem is egy feliratkozóm írta meg, akit érint ez és már magától fel is iratkozott egy másik email címével! – írta Zsolt.

MinnerInstant

Egy egész országot lekapcsolt a hírekről a Facebook.A Facebook egy önálló cég, nem az internet, ezért sem szabad 1000%-ban rá támaszkodni. Az ausztrálok tapasztalták ezt meg a héten, amikor is a Facebookon lekapcsolták a médiaoldalakat, sőt nem is lehet megosztani a portálok híreit a közösségi médiaoldalon. A drasztikus és barátságtalan lépésre azért szánta el magát a cég, mert az ausztrálok rá akarták kényszeríteni, fizessen ezentúl a híreket előállító oldalaknak az oldalain megjelenő tartalmakért.

Ezzel szemben a Google fizetni fog azért, hogy lényegében profitál a hírekből. A Google korábban már megegyezett az országgal. Legutóbb Robert Murdoch médiacége, a News Corp. jelentette be, hogy megegyezésre jutott a Google-el, aki hajlandó lesz nekik a jövőben fizetni a felhasznált tartalmakért cserébe.

Sok hazai vállalkozó szenved most a Facebook által egyre szaporodó tiltásokkal, amelyek 99,99%-ban tévesnek bizonyulnak. Letiltott hirdetési fiókok, elvett Facebook oldalak, sőt lekapcsolt ártatlan csoportok. Beszéltünk ennek kivédésről és megoldásokról ebben a podcastban: Facebook hirdetési fiók visszaszerzése tiltás után [podcast]

Forrás: Napi

MinnerInstant

Ha úgy nézzük a Koronás kristálycukornál is értelmesen kezelték a helyzetet az emberek. Így nem meglepő, hogy a sör sem szenvedett hátrányt, sőt néha az emberek a sörön poénkodva vezették le egy kicsit a vírushelyzet okozta feszültséget.

Forrás: Cbs, inews

MinnerInstant

Adótraffipax, 2021. Idén is elárulták merre vizsgálódnak főleg: Tételesen a 2021-es év kiemelt vizsgálati területei:

 • e-kereskedelem,
 • építőipar,
 • az élelmiszeriparral és a mezőgazdasággal összefüggő áruk, termények forgalmazása, beszerzése (cukor, étolaj, sajt, kávé, csokoládé, liszt, ásványvíz, üdítőital, mák, dióbél, rizs, szója, műtrágya),
 • használtgépjármű- és gépjárműalkatrész-kereskedelem, valamint gépjárműjavítás,
 • ingatlanközvetítés,
 • számítástechnikai termékek kereskedelme,
 • turizmus, vendéglátás, szálláshely-szolgáltatás,
 • zöldség- és gyümölcs-nagykereskedelem

Forrás: Index, Nav


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek