10 zeneszám, ami növeli a produktivitásodat [kutatás]

Dátum

Megosztás

Nehéz feladat előtt állsz? Vagy csak produktív napot szeretnél, lendületet vinni a napba, a munkádba? Akkor ezeket a számokat hallgasd egy idegtudós kutatása alapján! Dr. Jacob Jolij vizsgálta az utóbbi időben ezt a területet, vagyis a zene hatását a szervezetünkre, agyunk működésére. Az alábbi számok pozitív hatással vannak a boldogság érzésedre és így a produktivitásodra is. Már több száz kutatás bizonyította, hogy a zenehallgatás csökkenti a stresszt, sőt a depressziót is, és most kézzel fogható segítséget is kaptunk. Lássuk a további részleteket, és további kutatásokat is!

Mikor hallgasd a zenét?

A zenék már megvannak, de mikor is hallgassuk őket. Egy másik idegtudós vizsgálta ezt a területet. Hallgass zenét munka előtt!  Daniel Levitin idegtudós azt javasolja, hogy munka előtt 15 perccel, vagy amikor szünetet tartasz, akkor hallgass zenét és növeli a produktivitásodat. Rutintevékenység közben is hallgathatsz zenét, ha olyan dolgot végzel, amihez nem kell használnod mélyebben a szellemi képességeidet.

Ne hallgass zenét szellemi munka közben (hallgasd előtte, vagy szünetben): A szellemi munka olyan koncentrálást igényel, aminél a zene már zavaró tényező a produktivitásunkra nézve. Egy 2010-es kutatásból kiderült, hogy akik zenét hallgatnak, sokkal kevésbé figyelnek, és a memóriafeladatoknál alulmaradtak a csendben tevékenységüket végzőkkel szemben. A csend persze lehet irodai zaj is, a lényeg az, hogy ne zene legyen. De ugyanez igaz a könyvek olvasására is, ha ténylegesen emlékezni akarsz az olvasottakra és jobban szeretnél figyelni, akkor kerüld olvasás közben a zenehallgatást. (Nem, nem zárod ki a zenét, hiába gondolod, hogy igen!)

A 10 zene, ami növeli a produktivitásodat:

A Spotify-on eléred külön lejátszási listában is az alábbi dalokat, hogy igazán ráhangoljon a munkára.

1. Don’t Stop Me Now (Queen)

2. Dancing Queen (Abba)

3. Good Vibrations (The Beach Boys)

4. Uptown Girl (Billie Joel)

5. Eye of the Tiger (Survivor)

6. I’m a Believer (The Monkees)

7. Girls Just Wanna Have Fun (Cyndi Lauper)

8. Livin’ on a Prayer (Jon Bon Jovi)

9. I Will Survive (Gloria Gaynor)

10. Walking on Sunshine (Katrina & The Waves)

Ez jó! Van még ilyen? Produktivitás, flow témában?

Az alábbi cikkeket ajánlom figyelmedbe:

Forrás: Inc,
Daniel Levitin,
biomedcentral.com/2010 – Göran BW Söderlund, Sverker Sikström, Jan M Loftesnes & Edmund J Sonuga-Barke

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!