A milliárdostól a mobiltokkirályig. Üzleti podcastmaraton alapítókkal

Dátum

Megosztás

Igazán izgalmas ötletem támadt, méghozzá úgy lezárni az évet és megnyitni az újat, hogy sikeres vállalkozókkal készítek interjúkat. Közös pont mindenkinél a Minner, ám eltérő pályán értek el sikereket. Az ötből két interjúra igazi karácsonyi ajándékként is tekinthetünk, méghozzá a milliárdos Csillag Péter gondolatai mindenképpen aranyat érnek. Róla azt kell tudni, hogy 2022-ben eladta startupját 13 milliárd forintért és ezzel milliárdos lett, most már befektetőként működik. Az 5 interjú között a Mobilfox alapítója is egészen biztosan vonzza majd az érdeklődőket. Hoztam még startup sztorit nektek, egyenesen Bács-Kiskun megyéből. Továbbá egy olyan franchise alapítót ismerhettek meg, aki minden sarkon megtalálható pólónyomtatós piacra épített sikeres üzletet. Csilla pedig olyan piacon ért el sikereket, amire én nem biztos, hogy tippeltem volna.

Mi fog most történni?

Mind az 5 interjúalannyal lesz

  • egy 40-50 perces podcast felvétel,
  • tovább minden szereplő még extra 7-10 percben a Minner vlogban is szerepel a YouTube csatornánkon
  • Az első adás december 25-én kerül fel, majd mindennap egy új adás debütál.

Kövess minket ahol csak tudsz, hogy értesülj az adásokról! Hol tudod megtenni? Hol lesznek a podcastok?

  • Mi a legrosszabb eset? Nem tudod meghallgatni de később egy újabb podcast jelzéssel eszedbe fog jutni! Iratkozz fel!
  • Youtube – feliratkozás – A podcast interjúk felkerülnek Youtubera (nem volt kamera felvétel, csak a vlogban a 7-10 perces rövid részben igen, az extra tartalom). Fontos! A vlog külön videóként kerül fel, és ott több más téma is érintve van az interjúalanyokon kívül.
  • Spotify – feliratkozás, kattints a követés gombra!
  • Apple Podcast – műsor követésére kattints!
  • Ezt az oldalt kiteszem a Minner főoldalra és ide is beleteszem a tartalmakat.
  • Minden podcast össze lesz foglalva szövegesen is, külön-külön cikket kapnak. Főoldalról eléred!

Iratkozz fel! Ne maradj le róluk!

Szabadulószoba ingatlan nélkül. A CityRoom üzleti sztorija – Ádám Kristóf

Már az első interjú elérhető! Cikk formájában itt éred el.

Egy magyar startup több legyet üt egy csapásra! A szabadba vitték a szabadulószoba formátumot, így spóroltak az ingatlanköltségeken is, és sokkal skálázhatóbbá tették a vállalkozásukat (értsd egy időben akár többen is játszhatnak). Ádám Kristóf vezeti a CityRoom startupot, 1,5 év alatt már több mint 2400-an játszottak a városi kalandjátékkal, amiért fizettek is. Nemcsak a szabadban vannak a játékosok, hanem szórakozás közben még fel is fedezik a várost. Megnyerték az MVM Edison startup versenyt, ami nem véletlen, hiszen abszolút benne van a nemzetközi terjeszkedési potenciál, érdekes turisztikailag is a kezdeményezés. A podcastben még ötleteltünk is, hogy hová lehet ezt fejleszteni, mit lehet változtatni. Lássuk!

Spotify-on itt éred el, Apple Podcast-ben itt,

Szövegesen az interjút itt találod.

15 év után eladta startupját, most milliárdos befektető lett. Csillag Péter interjú (Starschema exit)

Csillag Péter a Starschema adatelemző, adattechnológiával foglalkozó vállalkozás alapítója. Több évig építette startupját, olyan nagy márkák voltak ügyfeleik között, mint a Netflix, Facebook, Apple. Fontos momentum a cég és Péter életében, hogy 2022 év elején felvásárolták a Starschema-t, ahogy startup nyelven mondják exiteltek. Érdekelt, hogy mi történt az elmúlt 15 évben, hogyan sikerült ilyen nagy ügyfeleket szerezni. Mit csinál most hogy milliárdos lett? Egyrészt munkanélküli, mert már a Starschemában sem dolgozik, hanem teljes idejét a befektetői tevékenységének szenteli.

Spotify-on itt éred el, Apple Podcast-ben itt, Youtube-on itt (nincs videó), vagy az alábbi lejátszón keresztül:

Szövegesen az interjút itt találod.

Mobilfox üzleti sztori. Mobiltok piacon több milliárd forint forgalom? Hogyan?

Senki nem gondolta volna, hogy egy magyar cég hazai piacon is képes 1 milliárd forint fölötti forgalmat generálni csupán mobiltok eladásból, hát még nemzetközi piacra lépni néhány év után és már több mint 3 milliárd éves forgalmat bonyolítani. Diller Kevinnel készítettem interjút, aki 6 évvel ezelőtt alapította a Mobilfoxot. Azóta már többször költöztek, először csak műhelyük volt, de ma már gyáruk is van. Ez üzleti podcast lesz, tehát én arra vagyok kíváncsi hogyan is csinálta, mit lehet elvinni az ő sikeréből és kamatoztatni magunknál.

Spotify-on itt érhető el, Apple Podcast-ben itt, Youtube-on itt, vagy az alábbi lejátszón keresztül:

Szövegesen a podcastot itt találod.

Workshopokból üzlet? Jó helyszín kell. Chill Home Studio interjú

A parlament mellett található a Chill Home Studio. Mit lehet kihozni egy bérelt ingatlanból, ami szuperlokációval rendelkezik? Miért nem Airbnb-ként üzemelteti az alapító? Ember Csilla igazán kiaknázta az ingatlanban rejlő lehetőséget, rendezvényhelyszínként teljesen más piacra tévedt. Talán a sikerének egyik kulcsa, hogy maga is workshopozott és tudja milyen a másik oldalon lenni? Ennek járok utána a podcastben!

Spotify-on itt éred el, Apple Podcast-ben itt, vagy az alábbi lejátszón keresztül:

Szövegesen itt találod.

Minden sarkon van pólónyomtatós bolt. Ő mégis franchise-t épített

Az ILovePóló vállalkozásnak már 10 franchise üzlete van Magyarországon. Az alapító alig 7 év alatt egy olyan piacra épített egy franchise hálózatot, ami elsőre elég telítettnek tűnik, sőt másodszorra is. Online fronton is erősek a franchise partnerek, amelynek apró érdekessége, hogy egy webshopról szolgálják ki az országot, a partnerek kapják a megrendeléseket. Ezt hogyan oldják meg? Erről is szó lesz, továbbá franchise partner szerzésről, marketingről. Az alapítóval, Hudák Tiborral beszélgettem az ILovePóló vállalkozásról és a print on demand üzleti modellről is.

Spotify-on itt éred el, Apple Podcast-ben itt érhető el, vagy az alábbi lejátszón keresztül:

Szövegesen a podcastot itt találod.

Ez is izgalmas lehet!

Nézd meg az első rövid vlog videót a milliárdosról és a startupperről. Bemelegítő a nagy interjúkig! 13:17-től beszélgetek velük. Az egész vlogot érdemes végignézni, nem csak az interjút!

Ha nem indul el a felső videón a vlog, akkor kattints ide és nézd a Youtube-on.

Kövess minket ahol csak tudsz! Ez óriási lesz! Én már tudom milyen hasznosakat mondtak!

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!