Jól indul az év a hazai startupoknak. 6 cég is kapott átlagosan 400 millió befektetést

És most csak a nagyobbakat nézzük. Még nincs január vége de már összesen 2,4 milliárd forintot kaptak a komolyabban vehető hazai startupok. A Crunchbase oldalára azok a startupok kerülnek be, akikbe ismertebb befektetőcégek, kockázati tőketársaságok, vagy üzleti angyalok fektetnek. Aki komolyabb startup ide fel is szokta magát tölteni. Na, de miért jó ez nekünk? Például állások, motiváció, piackutatás. Lássuk!

Miért lesd ezeket az adatokat? Hol?

Egyrészt láthatod a nagy játékosokat és azokat a friss adatokat, hogy milyen területen, mekkora befektetés várható. Ha startupod van érdemes megnézni, hogy korábban ki mekkora tőkét kapott továbbá látod a cégeket is kikhez érdemes fordulni. Bár egy valami nagyon látszik, de erről majd a következő bekezdésben. Na, de miért fontos még. Ha én informatikus lennék – de akár más terület is szóba jöhet-, akkor pásztáznám ezeknek a cégeknek az állásajánlatait és én lennék az első aki beadja a jelentkezését. És csak annyi a dolgot, hogy felmész a Crunchbase oldalára és lekéred a legfrissebb magyar adatokat, vagy feljössz a Minnerre, megkeresed a cikket, ide kattintasz és egyből odadob (ezt azért írom, mert néha nehéz megtalálni a Crunchbase oldalán).

A 7 millió euróból 5-öt egyetlenegy befektetőcég adott

Az alábbi táblázatban (képernyőfotó) láthatod időrendben, hogy melyik startupok kaptak befektetési összeget és mennyi (euróban, K=ezer, M=millió).
A Talk-A-Bot-on kívül mindenki a Hiventurestől kapott pénzt, tehát ők egyedül több mint 5,6 millió eurót “adtak” a startupoknak a 7,6 millió euróból. Ha ők nem lennének kik fektetnének be ekkora összeget?
A listából a Talk-A-Bot érdekes, akik chatbottal foglalkoznak. továbbá a Talentuno, akik az álláskereső piacon hoztak újdonságot. Fizetnek azért, ha valaki segít egy harmadik személynek és a cégeknek, hogy egymásra találjanak.

Kapcsolódó cikkek: 

Forrás: Crunchbase.com

2020-as vállalkozási ötletek szeptember 30-tól a Minner hírlevélben!

Iratkozz fel most! A hétfőnként kiküldött Minner hírlevélben az üzleti hírszemle mellett a 2020-as üzleti ötleteket, trendeket is első kézből olvashatod! Feliratkozás