Melyik oldalon lehet otthonról a legtöbbet keresni? Például: Youtube, Etsy, Instagram, Amazon

A cikk címe az is lehetne, hogy hol a legnagyobb a kereslet az alkotók munkájára. Egy nagyon érdekes ábrát találtam arról, hogy mekkora bevételen, pénzen kell osztozniuk például a Youtube vloggereknek, vagy Instagram felhasználóknak. Az ábra jól szemlélteti, hogy mekkora piacból tudsz kihasítani egy kis szeletet. Nézzük is!

Az ábrán az USA adatait látod, de ebből már következtetni tudunk az európai piacra is, csak el kell osztani kétésféllel (hasonló területeken ekkora különbség szokott lenni).

  • Láthatod, hogy a legtöbb pénzen a Youtube videósok, csatorna tulajdonosok osztoztak. 3,2 milliárd dolláron, vagyis átszámítva 809 milliárd forinton. Ez annyi, mintha összeadnánk az utána szereplők bevételeit.
  • Az Etsy is érdekes, számomra meglepő, hogy a második helyen áll. Ez ugye egy kézműves, kézzel készített termékek webshopja, ahová bárki feltöltheti a termékét.
  • És bizony felfért a harmadik helyre az Instagram. Úgy látszik az influencerek beerősítettek. Igaz, hogy szoros összefüggés figyelhető meg a Youtube bevételek és az Insta bevételek között, mert a legtöbb vlogger nagyon népszerű a fotómegosztó oldalon is.
  • A WordPress bevételeket főleg a webfejlesztések, sablonok, pluginok készítése jelenti.
  • Az Ebay adatainál csak a saját kézzel készített termékek eladását számították bele.

(Kép alatt folytatom)

Összegyűjtöttem azokat a Minneren is szereplő cikkeket, ötleteket, amik szorosan kapcsolódnak ezekhez.

Forrás: BusinessInsider/Statista

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!