Miért kellenek az őrült, nem szokványos ötletek, megoldások a vállalkozásodban?

Dátum

Megosztás

Szépen halad a vállalkozásod? Vagy megtorpant? A monotonitás nemcsak unalmassá teszi a napi munkavégzést, hanem a vállalkozásodat sem tudja úgy igazán berúgni, vagy újabb szintre hozni. Nem is beszélve, hogy a lelkesedésünk is eltűnhet. Ha mindig ugyanazt csinálod, akkor nem tud nagyot változni. Nem igaz? Ha skálázható (jelentése a cikk végén) az, amit csinálsz, akkor oké, de annak is van egy növekedési üteme, amin azért lehet javítani. Ha valami nagyot akarsz, akkor időnként bele kell vinni valami csavart, változtatni kell! Mondok egy példát, majd jöjjenek a további gondolatok, tippek.

Gondolj bele! A Facebook lassan eléri a felhasználói bázisát, a növekedése megtorpant. Valamit villantania kell, valami újdonságot behoznia, máshogy csinálnia, hogy növekedni tudjon. Ilyen növekedés nála például a korábban felvásárolt Oculus VR (kiterjesztett valóság megoldások, hardver piac).

Húzz egy váratlant!

Ahhoz, hogy valamit változtass, mondjuk új terméket, új üzleti modellt vezess be, vagy éppen ha eladásaidat akarnád bebikkantani, akkor értelemszerűen valami olyat kell csinálnod, amit eddig még nem csináltál. Vagy teljesen kilépni a kereteidből, megszokott dolgaidból.
A legnagyobb ilyen adaptáló például Steve Jobs, vagy Jeff Bezos. Legyél te is az!

Néhány ötlet, instrukció, ami segíthet ebben:

+információ: Skálázhatóság azt jelenti, hogy ami működik kicsiben, az nagyban is. Tehát a vevőid, üzleti modelled működik már kicsiben és azt növelni tudod folyamatosan.

Sikerült elültetnem a gondolatot benned? Csináld meg! Hajrá! Sok sikert!

Fotó: Envato License

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!