Egy érdekes ötletem támadt! Listát készítek a Minner közel 200 üzleti ötletéből egy olyan megközelítéssel, hogy a legkevesebbszer meglátogatott ötleteket kigyűjtöm. Mert persze foglalkozhatunk a legnépszerűbb ötletekkel is, ahogy írtam már róluk listát (link a végén), de lehet te pont ezekben látsz majd potenciált. Na nézzük!

Az ötletre kattintva megnyílik nagyban

#1. – 159. vállalkozás ötlet: NFC technológiára épülő vállalkozás: pl. társasjáték…. – kattints ide

Természetesen azért sem a legnépszerűbb, mert a számozásából láthatod, hogy elég friss ötlet a legelsőkhöz képest. Néhánynak több év előnye van. Ha már fizettél PayPassal, akkor a technológiát is hamar átlátod, az is hasonlóan működik. Tehát egy chip, ami mobillal, vagy valamilyen eszközzel kommunikálva információt ad át. Erre hoztam is ötletbörzést, ahol kiemeltem az NFC-s társasjátékot, hogy abban érdemes lehet gondolkodnod. De QR kóddal ötvözve még jobb ötleteket tudsz kihozni. Gondold tovább! Kattints ide az ötlet elolvasásához! 

#2. – 99. vállalkozás ötlet: hajóskapitány – kattints ide

Amikor ezt az ötletet leírtam, akkor még nem ismertem Barlay Kristófot. Aki hasonló dolgot csinál. Megtanulta a vitorlázást, majd most oktat, csapatépítőket csinál. És látod rajta, hogy élvezi. Róla itt írtam, de ő emellett mást is csinál. 21 éves és több száz embert irányít a rendezvényszervező cégében – sztori
Az ötlet az, hogy megtanulod a hajózást, majd elkezdesz szervezni utakat, vagy hasonlót csinálsz, mint a Kristóf. A munkádat még élvezni is fogod. Kattints ide az ötlethez! 

#3. – 162. vállalkozás ötlet: Mentor kereső, mentor portál

Fura, hogy ez az ötlet nem annyira népszerű, pedig nagy az igény rá. Például nekem is elindult a mentorprogramom, mert annyian érdeklődtek utána. Nincs egy ilyen portál, pedig diákoknak, karrieristáknak, és ahogy látod vállalkozó palántáknak is jó lenne. Például feljebb akar valaki lépni a ranglétrán és mentort keres, hogy sikerüljön. Vagy nyitna egy kávézót és keres egy mentort, aki végigviszi, segít…  Kattints ide az ötlethez! 

#4. – 165. ötlet: Kereskedj domainekkel! – továbbgondolva

Ez az ötlet azért jó, mert egyszerűen megkönnyíti a domainek eladását. Bejegyzed, felépítesz rá egy weboldalt, egy kis szövegezés, már alapból ezt el tudod adni, ha pedig foglalkozol többet vele, például közösségi oldalakat húzol fel hozzá…, akkor még többért el tudod adni. Kattints ide a részletekért! 

#5. – 170. ötlet – A megoldó cég. Kapacitást adunk, közvetítünk.

Ez egy speciális ötlet. Többször belefutottam már, hogy céges tanácsadások után hiába találtunk ki új irányokat a cégeknek, egyszerűen nem volt rá kapacitásuk. Hát erre kellene  egy Szupercsapat. Kattints ide a cikk eléréséhez

#6. – 158. vállalkozás ötlet: Online / Tech Mekk Mester – Szlogen: “Bármit megoldunk”

A lényege, hogy vagy te, vagy egy csapat, amit összeállítotok mindent megold, ami online, vagy tech. Tudod, mint egy online ezermester. Nagy az igény erre. Tudod webes, grafikus, marketinges, videós, IT-s… Kattints ide az ötlet eléréséhez!

#7. – 151. vállalkozás ötlet: Dühöngő felturbózva

Az ötlet lényegében az, hogy egy ilyen dühöngőt üzemeltetsz, amit a videóban látsz. Még akár csapatépítőnek is jó, látom ahogy a balta dobálós budapesti hely is mennyire népszerű. Az alábbi videó egy külföldi hasonló hely videója:

Kattints ide az ötlet eléréséhez!

#8. – 93. vállalkozás ötlet: a féltékenység a te bizniszed – megcsalás kommandó

Az ötlet lényege, hogy egy magánnyomozó irodát csinálj. Egyébként a cégek is egyre jobban megfigyelik egymást, nem csak a fent említett féltékenységből lehet pénzed.

 #9. 169. vállalkozás ötlet: Gyermek, baba-mama előfizetéses webshop (subscription box)

Ezt az ötletet ki ne hagyd! Még annyira friss, hogy kevesen látták. Lényege, hogy olyan előfizetéses webshopot csinálsz, ami folyamatos, kiszámítható bevételt termel neked. Emlékszel még a Tudásfája nevű gyűjtögetős “enciklopédiára”. Na hasonlót érdemes kitalálni! Mindegy mit, csak gyűjthető legyen és havidíjat, vagy időszakos díjat fizessenek érte. Hajrá! Kattints ide az ötlet eléréséhez! 

#10. – 101. vállalkozás ötlet: Mi köze a farmernek az aranyásáshoz? És ezeknek egy…

Az ötletet ne csak úgy nézd, ahogy leírtam (miután átkattintottál). Hanem más területekre is vidd át a gondolat menetet. Lényege, hogy anno az aranyláz idején nem az aranyásók, hanem a ráépülő szolgáltatásokat, termékeket értékesítő cégek, vállalkozók gazdagodtak meg. Pl. akik ásót árultak, ételt, vagy éppen farmert. A Levis márka ekkor indult el, Levi Strauss rengeteg strapabíró farmert készített az aranyásóknak. Lett belőle bevétel, stabilitása a cégnek és látod mekkorára nőtt. Az ötlet eléréséhez kattints ide!

A másik lista: 10 legnépszerűbb vállalkozás ötlet a Minner.hu -n 2015 és 2018 között

Fotó: chiplanay

Gyere és nézd meg a Befektetőkereső show döntőjét! Nézőként is tudsz jönni! Ezt látnod kell élőben! Június 21. 14:30-19:30 között. 15 csapat, 10+ befektető, több 100 millió forint Kattints ide!