A friss adásban olyat láttunk Leventétől, amit az eddigi adások alapján nem gondoltunk volna: Befektetett úgy egy projektbe, hogy azzal támogassa a fiatalokat. Aztán ott volt a friss részben Anna is, aki nagyobbat kockáztatott most, mint eddig. A legnagyobb tanulság a Cápák közöttből, hogy ne kérj csak arra pénzt, hogy nemzetközi piacon akarsz terjeszkedni és ezt egy külön cégbe teszed (oda fektetnének be). Nem, ilyet ne! Senki nem fog ebbe befektetni.

A műsor 8. részét az RTL Klub honlapján vissza tudod nézni. Az alábbi cikk eléggé spoileres lehet, ha még nem láttad. Érdemes egyszerre nézni a videót és hozzá nézni a Minner elemzését.

Cápák között 8. rész ötletei

gyógyszer futár, mobilgyógyszer

 • Az ötlet: gyógyszer kiszállítás. A gyógyszertárakba befutó online rendeléseket szállítják ki. A gyógyszertártól kapnak részesedést. Már működik a vállalkozás, több gyógyszertárral is együtt dolgoznak.
 • 50 millió forintot kér 10%-ért cserébe
 • Anna fektetett bele 20 millió forintot 8%-ért cserébe. Ami azért jó, mert egészségügyi piacon érdekeltségei, vállalkozásai vannak. Jó ajánlatot kapott, annak vállalta Anna a kockázatot.
 • Minner vélemény: Ahogy Fehér Gyula mondta, az irány egyébként is az online rendelés irányába megy a trend, amit ő jól megfogott. Az is igaz, hogy az elején néha be kell nyelni extra költséget, viszont az hiba, hogy nincs beleépítve a kiszállítás díja.
  Jó gondolat, hogy megváltoztatni a vásárlói szokásokat, de közben csak erre koncentrálva elhal a biznisz mielőtt sikerre viszik. Így az üzleti modellt gyúrni kell még, és tovább számolni.

babzsákfotel, Blup

 • Az ötlet: Már meglévő vállalkozás, babzsákfotelt értékesítenek 18 éve már.
 • 70 millió forintot kért 40%-os részesedésért cserébe, ami egy külön cég lenne, a nemzetközi terjeszkedésért felelne. Tehát nem a fő bizniszbe szeretné, ha beszállnának.
 • Minner elemezés: Az első irány lehet a növekedésben a disztribúció megteremtése. De az se hozna akkora profitot, a legnagyobb növekedés akkor lenne, ha új piacokat, új termékeket vezetne be. Ő a bútorpiacon van, ezt elfelejtette. Időnként, sőt nem is időnként folyamatosan innoválni kell.

  Melyik piacon vagyok? Milyen szektorban?

  Ezt a kérdést mindig tedd fel magadnak és abba az irányba kezdj el új termékekben is gondolkodni, vagy valamilyen innovációban.
  Ami hiba volt, hogy arra kért pénzt, hogy új cégbe invesztálhatnak a befektetők és nem az alap bizniszbe, vállalkozásba.

kiterjesztett valósággal összekapcsol új oktatási platform, applikáció

speciális étterem, a vendég saját maga csinálja meg az ételt

 • Az ötlet: Egy olyan étterem, ahol a vendég megkapja az alapanyagokat és ott helyben saját maga készíti el a saját ételét egy recept alapján. És ezért fizetnek. A cég működik, sőt tavaly már 100 milliós forgalma volt.
 • 100 milliót kérnek a befektetőktől 40%-os tulajdonrészért. De nem a fő cégben, hanem a nemzetköziben. (Ez már több adásban is volt, hogy erre így nem adnak pénzt).
 • Senki nem fektetett bele
 • Minner vélemény: Úúú pont egy ilyen ötletbörzém volt múltkor, hogy milyen olyan vállalkozások, tevékenységek vannak, amikért még a vásárló fizet, pedig te arra alkalmazottat bíznál meg: Munkák, amikért még az emberek fizetnek, hogy csinálhassák. Mekkora biznisz!
  Az irány jó az ötletbe és én tovább vinném akár a fenti Minneres ötletek irányába is. De , ha a fenti core biznisznél maradnak, akkor is a hazai piacon is tudnak még mit alkotni. Akár vidéki üzletekkel, akár franchiseosítani is. A célcsoport bár az átlagos fogyasztók is, de egy nagyon érdekes csapatépítő is lehet.

Működőképes vállalkozás ötleteket, üzleti modelleket keresel?

A Minneren 200 vállalkozás ötlet található. Ezeket folyamatosan aktualizálom, frissítem, a piaci trendekhez igazítom. Kattints ide és nézd át őket! Adaptáld őket, gondold tovább az ötleteket, szabd saját magadra!

Előző részek elemzése: 

Több száz millió a tét! Befektető kereső show döntő. Június 21. Ez nem egy unalmas üzleti rendezvény! Kattints ide!