Befektetőként melyik ötletbe szállnál be? Cápák között 9. rész véleményezés, elemzés

Érdekes rész volt. Látszik, hogy néha mennyire máshogy látják a projekteket a befektetők. Mennyire függ, hogy az ötletgazda miként tudja elmondani az ötletét, bemutatni a vállalkozását, sőt a befektető előzetes tudása, piacismerete. Sok-sok egyéb tényező, ami befolyásolja a millió sorsát. Most igazán megmozgatták a fantáziámat az ötletek, főleg a másodiknál, ahol Amerikába közvetítenek diákokat. Te jó ég mennyi üzleti modell lehetőség van benne!

A műsor 9. részét az RTL Klub honlapján vissza tudod nézni. Az alábbi cikk eléggé spoileres lehet, ha még nem láttad. Érdemes egyszerre nézni a videót és hozzá nézni a Minner elemzését.

Cápák között 9. rész ötletei

mentes sütemények

 • Az ötlet, vállalkozás: Egy mentes cukrászüzem. Laktóz, cukor és gluténmentes termékeket készítenek. 180 partnerükhöz szállítanak ki. A legnagyobb probléma náluk a 5-10%-os árrés. Ezt szeretnék növelni.
 • 60 milliót szeretnének 20%-os üzletrészért cserébe
 • Két ajánlatot kaptak. Gyulától 40 milliót 40%-ért cserébe. Anna 25 milliót ajánlott 10%-os részesedésért cserébe. Anna ajánlatot fogadták el.
 • Minner elemzés: Fehér Gyulával azt mondta azért 40 milliós ajánlatot adott 40%-ért, mert a cég nem ér több száz millió forintot. Nem értek egyet, ez a cég így már több száz milliót ér. Úgy érzem ez a nem értek egyet rész, mert Balogh Péter is mondott egy dolgot, ami picit fura gondolat, persze megértem, mert ennyi projektet végighallgatva elfáradt. Szóval azt mondta, hogy az is probléma, hogy mindenki tud otthon sütit sütni. Hát így konkrét iparágak létezését kérdőjelezte meg. Éttermek? Tudunk otthon is főzni nem? Cukrászda? Meg várjunk csak, navigációt (az ő volt biznisze) sem kell vennünk ott a térkép. Vagy nem?
  Összegezve egy normál hazai KKV, a befektetési összegből akár gépeket tudnak üzemebe helyezni, de én náluk új termékek felé is nézelődnék, ami nem feltétlen cukrászdákba eladott sütiket jelenti, hanem vagy boltokban, vagy egyéb kék óceán piac megtalálása. Egyébként a hitel lehetőséget néztem volna meg előbb a helyükbe, eléggé hitelképes cég. A befektető mindig drágább, mint egy hitel.
  Apropó! A 2019-es üzleti ötletek, trendek között is írtam az ételallergiás piacba rejlő lehetőségről! Milyen vállalkozást indítsak 2019-ben? Üzleti ötletek a Minnertől

amerikai munka diákoknak

 • Az ötlet: Diákoknak amerikai munkák közvetítése. Jelenleg medence mellett vízimentő állásra közvetítenek embereket. Ezzel több ezer dollárt tudnak keresni a nyári ottlétük alatt a diákok és még a nyelvet is tanulják. Idén már 50 főt közvetítenek ki, várhatóan több tízmillió profittal, tavaly 8 embert közvetítettek.
 • 16 millió forintot kérnek a befektetőktől 30%-os részesedésért  cserébe
 • Senki nem fektetett a cégbe
 • Minner elemzés + ötletek hozzá: Amiért nem fektettek bele a projektbe, hogy időszakos és, hogy az ötletgazdák nem akarnak növekedni. Igen ez egy probléma, de úgy gondolom ezen most sokat fognak gondolkodni majd a diákok.
  Amiben én látok fantáziát, hogy az alap ötletet felturbózni úgy, hogy

  • akik nem tudnak jól angolul nekik plusz pénzrét felkészítőt, hogy részt tudjanak venni a programban, így van bevétel a már a szezon előtt és után is
  • akik a programban voltak nekik szintén angol tanítani, tanárt közvetíteni csak kicsit mélyebb tudást átadni, csoportokat szervezni
  • más munkákra is közvetíteni diákokat
  • digitális nomádokat megfogni – szintén egész évben lehetne

magyar óramárka

 • Az ötlet: Egy már működő néhány éves magyar óramárka, 150-250 ezer forint közötti árkategóriában értékesíti a saját készítésű termékeket. Eddig 400 órát adtak el.
 • 40 millió forintot kér az ötletgazda 10%-os részesedért cserébe. A cél helyi bolt megnyitása
 • Senki nem fektetett a cégbe
 • Minner elemzés: Csak a turistákat megfogni egy helyi üzlettel nem üzleti koncepció. Én hallottam már a tulajdonost előadni a termékével kapcsolatban az illetőt, látszik hogy sok munka és lelkesedés van mögötte. Sőt, hogy tudatosan építi is a bizniszét. Ezt hitelből meg lehet oldani, főleg a cég eléggé hitelképes, tehát neki nem befektetőre van szüksége.
  András kekeckedése érdekes volt, el kell fogadni, hogy az ember elsajátíthat úgy skilleket, hogy nem annak tanult eredetileg. Hahó! Új világ! Lásd MinnerAkadémián pl. az etikus hacker képzés – felgyorsítja a piacra lépést, a tudás elsajátítását, motivál, hogy foglalkozz vele, akár továbbiakban autodidakta módon.

termék ár összehasonlító oldal

 • Az ötlet: A smartkosar.hu főleg a gyorsan fogyó termékekre, élelmiszerre, vegyi árura koncentrál. Vagyis az FMCG szektorra. Már működik, elindult a projekt, sőt a Cápák előtt már kapott 200 millió befektetést. A boltok fizetnek az átirányított vásárlók után.
 • 20 millió forintot kértek 5%-os részesedését cserébe
 • Balogh Péter és Levente fektetett bele, 1-1 forintot adtak a cég 1-1%-áért
 • Minner elemzés: Mennyire más volt egyből a reakciójuk a befektetőknek, amikor megtudták, hogy már valaki 200 milliót fektetett a cégbe?! Ugye! Addig eléggé kételkedően néztek az ötletre.
  Az FMCG szektorról írtam már többször is az elmúlt 1 évben, hogy érdemes rá koncentrálni, főleg webes megoldásokkal. E-kereskedelmi, webáruház statisztika 2018

Működőképes vállalkozás ötleteket, üzleti modelleket keresel?

A Minneren 200 vállalkozás ötlet található. Ezeket folyamatosan aktualizálom, frissítem, a piaci trendekhez igazítom. Kattints ide és nézd át őket! Adaptáld őket, gondold tovább az ötleteket, szabd saját magadra! Vagy nézd meg a 2019-es üzlet ötleteket! Milyen vállalkozást indítsak 2019-ben? Üzleti ötletek a Minnertől

Előző részek elemzése: 

2020-as vállalkozási ötletek szeptember 30-tól a Minner hírlevélben!

Iratkozz fel most! A hétfőnként kiküldött Minner hírlevélben az üzleti hírszemle mellett a 2020-as üzleti ötleteket, trendeket is első kézből olvashatod! Feliratkozás