8 vállalkozás ötlet, aminek a megvalósításához kapsz 2 év előnyt, aztán a Minner jön

Összegyűjtöttem a Minneren található 200 vállalkozás ötletből azokat, amiknek a megvalósítására én is szemet vetettem és nagyobb eséllyel megvalósítanám őket, mint a többit. Persze most itt a Minner.hu azon van a fókusz, de úgy látszik a tervezettnél jobban alakulnak a dolgok, így 2 év múlva a Minner mellett jut idő másra is. És ezek az üzleti ötletek ott vannak azok között, amiket nagy valószínűséggel elindítok, vagy általam összeállított csapat. Kapsz 2 év előnyt! Kezdd el megvalósítani valamelyiket, jelezd is felém ezt (például Facebookon chaten), tudod stoppold le az ötletet. Nézzük is melyek ezek!

A nagy kiemelt, számozott résznél linkelve van az ötlet, ha bővebben szeretnél arról olvasni. 

1. Alternatíva weboldal – amolyan termék és szolgáltatás alternatíva kereső

Az ötlet egy olyan cikkben volt bent, ami tippet ad, ha külföldi online megoldásokat, appokat keresel, akkor egy oldalon kilistázza az adott app/program/szolgáltatás alternatíváit. Hogy neked ne kelljen keresned. A cikk végén adtam az ötletet, hogy de jó lenne itthon is ilyen. Például: Beírja a felhasználó, hogy Számlázz.hu és kilistázza, hogy még milyen hasonló oldalak/cégek vannak, pl. Billingo, BizExpert… plusz különböző dolgok szerint össze is hasonlítja őket.  Bővebben itt olvashatsz erről!

2. Franchise szakértő (145. üzleti ötlet)

Nincs ilyen a piacon! Ezt már többször kiemeltem FB posztokban is. 2 hete egy üzleti ebéden pont egy jogásszal beszéltem, aki mondta nagyon sok megkeresést kapnak franchise témában. Mind két oldalon, akik franchiset akarnak nyitni és akik franchiseosítani akarják a cégüket. Legyél te az, aki a hazai piac legnagyobb franchise szakértője lesz. Ide kattintva eléred az ötletet, illetve az alábbi cikkeket is ajánlom figyelmedbe a témában!

Néhány cikk a témában, hogy ráhangolódj: 

3. Közösségi hírbejelentő weboldal (75. üzleti ötlet)

Most a média piac átrendeződésével lehet érdemes ez irányba mozgolódni. Amolyan önkéntesekkel fel tudod tölteni hírekkel, információkkal akár egész országosan a weboldalad, amit média oldalak át is vehetnek. Sztorik, hírek… (persze moderálva, szűrve, de azt is elvégezhetik az önkéntesek) Reklámozók főleg helyi cégek, hiszen itt a lokalitás lesz a fő fókusz. A felhasználók pedig lelkesen gyártják a tartalmaid, mondjuk pontokat szerezhetnek, amit beválthatnak. Ezt hívják user generated contentnek. Az ötletről itt olvashatsz bővebben!

4. Gyermek, baba-mama előfizetéses webshop, subscription box (169. üzleti ötlet)

Ismerős? Anno ez volt az offline előfizetéses bolt, ha úgy nézzük. Gondolj bele most már az online miatt még könnyebb megtalálni az embereket és el tudsz indítani egy hasonló előfizetéses üzletet. Még mindig szeretnek az emberek dolgokat gyűjteni, hát még a fiatalok. Az ötletet nem is ragozom tovább, itt olvashatsz róla bővebben.

5. Karriermenedzsment, fiatalok oktatása, fiatalok karrierjének elindítása (4. üzleti ötlet)

Az ötlet tehát az, hogy a szülők fizetnek neked azért, hogy a gyermekük minél tájékozottabb legyen, vagy pl. a LinkedIn profilját te elkészíted, menedzseled, sőt a karrier jobb beindítása érdekében együtt szakmai anyagokat készítetek, blogot írtok…. Ez sokat dob a későbbi karrierje szempontjából. A másik pedig, hogy önfejlesztő könyveket olvastok, illetve segíted az adott szakterülethez kapcsolódó szakmai anyagok jobb feldolgozását. Ha úgy nézzük coach leszel, de inkább mentor. Az ötletről bővebben itt olvashatsz! 

6. Időseknek, nyugdíjasoknak szóló webshop (149. üzleti ötlet)

2050-re 8-szor több 100 éves lesz, mint most. Akkor gondolj bele, hogy az átlagéletkor szintén növekszik. Kevés webshop jött még létre, hogy kiszolgálja a nyugdíjasokat, időseket pedig a nyugati országokhoz képest magasabb a hazai idősek körében a közösségi oldalak használata. Az ötlet magáért beszél, időseknek webshop. Itt olvashatsz róla bővebben! + a 2018-as üzleti trendekben is írtam erről, azt pedig ide kattintva éred el. 

7. Szórakozz a mobilappokkal és közben keress pénzt (71. üzleti ötlet)

Ha most tippet kell adnom arra, hogy milyen blogot, vagy vlogot indíts akkor az első ez lenne. Tesztelheted és felveheted videóra az ingyenes mobilapplikációk tesztelését is, de a fizetősökön lesz a profitod. Egy appot feltelepítesz, körül járod, megnézed miért jó, mik a korlátai, előnyei, hibái… Erről írsz véleményt a blogodban, vagy a weboldaladon. A videókat feltöltöd youtube-ra…. A mobilapplikációk piacán eszméletlen nagy a verseny. Ami kinek jó? A médiaoldalaknak, reklámcégeknek, mint amilyen a te blogod is lesz. És a célcsoportod is jó lesz más cégeknek is, pl. mobilgyártóknak, telekomcégeknek, vagy mondjuk a Netpincérnek (csak példa, hogy miben gondolkozhatsz még). Az ötletről itt olvashatsz bővebben!

8. Gyakori kérdésekből üzlet. Te jobban tudnád, mint a gyakorikérdések.hu (26. üzleti ötlet)

Kell végre egy dizájnos és új alakokra helyezett gyakorikérdések oldal! Az üzleti más lesz, mint a mostani gyakorikérdések.hu -nál, de a bevételed nagy része így is a reklámokból, bannerekből lesz. A másik profit, és a fő irány a céges válaszok, méghozzá szakértő is válaszol opció értékesítése. Tehát van egy kérdés, és arra eladsz egy válasz helyet egy vállalkozásnak.
Pl. Melyik kínai mobil a legjobb?
Szakértő válasza: Szerintem az xy… a legjobb, mert…… (A válasz XXXXX Kínai Mobil Webshop Kft-től Példa Géza adta)
Egy-egy ilyen válasz árát első körben 1000 forintért adnám, de később 5-10 ezer forintot is elkérhetsz majd érte. Persze jöhetnek a felhasználói válaszok is, de legyen ott kiemelten a szakértők válasza, akik fizetnek érte.Az ötletről bővebben itt olvashatsz! 

A Minner ad 2 év előnyt, de segíthet is!

A fenti ötletek közül megvalósítanál egyet? Vagy másikat választanál a 200 üzleti ötlet közül, esetleg sajátod van? Válaszd a Minnert az üzleti mentorodnak! Egy klassz ajánlatom van számodra! Végezd el a Minner online vállalkozói képzését és mellé bekerülsz a Minner Dream Teambe. A tartalmas vállalkozói képzés mellé (ha van már céged akkor is ajánlom) kapsz chates és telefonos supportot. Például pár napja az egyik tanítvány (Dream Team tag) üzleti tervét néztem át, majd chaten kiveséztük, kb. 1,5 órán át chateltünk. Jobb is volt, mint telefonon beszélni, mert közben kerestem, linkeltem… Legyen a Minner a mentorod! Kattints ide és szerezd be a vállalkozói képzést most!

Fotó: nastya_gepp / pixabay

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!