Taylor Swift perelheti rajongóit? – A Sprite kreatív kudarca – Eladták a Google Domainst #hírszemle

Dátum

Megosztás

Mikor kezdd el felvenni az első munkavállalód? Erről beszélünk egyből az intro után. Majd következik, hogy még olyan nagy óriás cég, mint a Google is megválhat egy-egy üzletágtól. A Sprite új dizájnjáról és marketing megjelenéséről sarkok véleményünk van. És ismét egy cég, aki feleslegesen Z generációzik? A végén pedig egy igazi szürke-zóna bizniszről lesz szó. Rajongói merch termékekből lehet profitja a rajongónak? Nem sérti meg a szerzői jogokat? Perelhet a zenész, alkotó, celeb…? Lehet, hogy egy új üzleti ötlet is születik így? A mikrofonok mögött Mándó Milán, Nyiri Donát és Sólyom Eszter.

A podcast hanganyaga és videója

Youtube-on itt éred el, Spotify-on itt, Apple Podcastben itt, vagy az alábbi lejátszókon keresztül:

A heti híreink és témáink:

0:00 – Intro: Az első alkalmazott felvétele fáj
3:51 – A Google eladta domain regisztrációs üzletét
11:30 – Nem létező kreativitás: „Megújul” a Sprite
20:12 – Rajongók készítette merch – lehet vállalkozás ötlet?

Eladta a Google a domain regisztrációs üzletágát

A Google Domains meg fog szűnni, és az ügyfeleket a Squarespace veszi át. A Squarespace így megvásárolj a Google Domains-hez kapcsolódó eszközöket, ügyfélállományt, szervereket.

Több millió ügyfél található ezen a szolgáltatáson, amit 2014-ben indított el a keresőóriás. Most ez a döntés egy válasz a kialakult gazdasági válságra. Az erőforrásait sokkal jobban fel tudja használni a Google. A cég a már Minneren is megismert 70-20-10 innovációs modellt minél jobban próbálja betartani.

A fenti számok azt jelentik, hogy a cég az erőforrásainak, idejének a:

  • 70%-át a a fő tevékenységére fordítja. Vagyis arra, amiből a legnagyobb bevétele van. A keresőóriás fő tevékenysége maga a kereső és a hozzá kapcsolódó reklámok, hirdetések (Google Ads)
  • 20%-át a fő tevékenységéhez kapcsolódó további szolgáltatások, termékekhez kapcsolódó fejlesztésekre, működtetésre fordítja
  • 10%-át az egyéb dolgokra fordítja. Ide tartozik az innováció, új termékek fejlesztése, szorosan nem a keresőhöz és melléktermékekhez köthető tevékenységek.

A Squarespace felvásárlást követően tiszteletben tartja az ügyfelek előfizetését, de azután már az ő árai lesznek mérvadóak. Ez a Google Workspace-t is érinti, aki azon keresztül vesz domaint az a Squarespace-nek is az ügyfelet lesz, és onnan is kap számlát. A Squarespace-nek ez csak egy a fejlesztései közül, korábban már beszámoltunk a saját bio site megoldásukról is.

Forrás: 9to5google.com

Új arcolatot kap a Sprite

Megújul a Sprite arculata. Szeretne „Gen Z-bb” lenni, és még jobban összekapcsolódni nyárra a hűsítő érzéssel. Ehhez érkezik egy új recept és egy megújult csomagolás is. Nagyon ráfért a márkára valami frissítés és jól sikerült ez a modernebb megjelenés.

Viszont vannak problémák ezzel az újítással, illetve az azt körülvevő kommunikációval:

  • Rengeteget üdítőkampány bukott már bele a generációs marketingbe. Nem lehet úgy célozni hogy Z generációsok, és hátradőlni. A Coca-Colának is volt ilyen hatalmas bukás kampánya és sok más cég felsült már vele. A generációs marketingről ebben a januári Hírszemle adásban beszéltünk.
  • A valódi probléma viszont a kreativitás teljes hiánya. „A kampány az intenzív szénsavtartalmat és a frissítő ízt a buborékok, a kondenzációs cseppek, valamint a hangeffektek – például a jég csilingelése, a doboz kinyílásának hangja és a buborékok pezsgése – segítségével emeli ki.” – mondta a márkamenedzser. Marketingesként szerintem vállalhatatlan kijelenteni, hogy az új kampányukban jég lesz az italban és cseppek folynak majd az oldalán. Nem pont ugyanezt csinálta minden üdítő az elmúlt 40 évben?

Forrás: trademagazin.hu

Taylor Swift rajongói merch, nem hivatalos termékek

Taylor Swift éppen turnézik, a kreatív rajongói pedig megszedik magukat a Taylor Swift merch iránti felélénkült keresleten.

Ez a márciusban kezdődött koncert turné várhatóan a történelem egyik legjövedelmezőbb turnéja lesz, az iparági elemzők szerint előadásonként ~11,3 millió dollárt termel a jegyekből és ~2,4 millió dollárt hivatalos merchből. A hivatalos Swiftie merch kapható online és koncert exkluzív a helyszíneken. A rengeteg koncertlátogatón túl azonban van egy szintén népes tömeg, aki vagy nem tudott jegyet kapni, vagy nem tetszik neki a hivatalos pulcsi, póló dizájn, esetleg nem akar a koncert előtt órákat sorban állni – így nyílt egy szürkezónás réspiac.

Forrás: thehustle.co

A kreatívabb rajongók saját maguk árulnak Taylor Swift ihletésű, nem hivatalos, rajongói „merchet” Etsy-n keresztül. Ezek a nem hivatalos Taylor Swiftes árucikkeket kínáló online shopok havi több ezer dolláros forgalmat generálnak a tulajdonosaiknak. Az egyik Swiftie vállalkozó például személyre szabható, hímzett pulcsikat árul, amivel átlag 4 ezer dollár bevételt termel 50%-os haszonkulccsal.

Ezek a vállalkozások azonban jogilag szürkezónában léteznek. Swiftnek több mint 200 védjegye van, és korábban, 2015-ben már fenyegetett perrel egy rajongót, aki Etsyn árult hozzá kapcsolódó holmikat. A zenészek nevét, dalszövegeit, album borítóit szerzői jog védi, így vagy nagy óvatossággal kell olyan designt csinálni, ami csak utal a sztárra, vagy pedig bízni abban, hogy a jogi csapata túl elfoglalt, hogy lecsapjon a nem hivatalos merch árusítóra.

A POD platformok terjedésével most még könnyebben lehet ilyen vállalkozásba kezdeni. Leginkább a sztáron múlik, hogy mennyire akar ennek jogilag utánamenni. Ha valaki ilyen bizniszbe vágna, akkor érdemes tisztában lenni a védjegyekkel, elkerülni a logók, nevek, szó szerinti idézetek használatát, de a rajongói közösség belső poénjai, utalások és a saját dizájnok rendben vannak.

A print on demand üzleti modellről már a Minneren is írtunk:

Forrás: thehustle.co

Korábbi hírszemlék:

Sólyom Eszter
Sólyom Eszter
A MinnerAkadémia színfalai mögött azon dolgozom, hogy a legfontosabb információk a lehető legjobb minőségben jussanak el hozzád. A Minneren előszeretettel írok cégkultúráról, társadalmi felelősségvállalásról, szervezetfejlesztésről.

Értékesítőből cégtulajdonos. Bálint útja az alkalmazotti léttől a milliárdos forgalmú saját cégig

Csereklyei Bálint ma már egy több millárd forint forgalmú céget vezet, ő is a tulajdonos. De a sztorija ott kezdődött, hogy ennek a cégnek...

„Nem merek külföldön értékesíteni, még nem tartok ott” – De miért is nem?

Egy ideje téma már a Minneren, hogy az export nem egy megugorhatatlan dolog egy kisebb cégnek sem. Nem akarunk köntörfalazni, az Everigo szponzori partner...

Hol fogunk a jövőben bankolni? Adócsalásért kapott bírságot az Airbnb. Sminkfilter, mint marketing eszköz? Könyvajánló

A BigTech hozhatja el a pénzügyi forradalmat? A nagy bankok versenytársa a Google és a Microsoft, legalábbis ezt gondolja a bankok 40%-a. 779,5 millió...

Erre a tudásra vágysz szabadúszóként, még ha nem is tudsz róla! A T-típusú vállalkozók

Manapság egyre több olyan munkavállalót keresnek a cégek, akik T-típusúak. Van egy skill, amiben kifejezetten expertek, viszont nem csak abban járatosak, hanem picit mindenhez...

A LifeTILT dráma vagy egy új kezdet? Exkluzív beszélgetés Balogh Tamással

A napokban belefutottam a LifeTILT legfrissebb posztjába, amiben az új márkatulajdonos leírja, hogy szeretnének visszatérni a LifeTILT korábbi szellemiségéhez, látványvilágához. Nos a kommentelők és úgy...

Tűnj ki a tömegből kézművesként! Kézműves vállalkozó marketing tippek

Kézművesként nem könnyű kitűnni sok száz másik alkotó közül. Főleg, hogy nem is csak velük, de még a tömeggyártott alternatívákkal is versenyzel a lehetséges...

Ajándékozz olyat, ami hasznot termel és az inflációt is kiröhögi

Az ünnepi időszakban is érdemes felnézned a MinnerAkadémiára, mert már ajándékba is vehetsz online üzleti képzést. Garantáljuk, hogy ez az ajándék nem végzi a...

Innovációs csapat létrehozása. Gyorsan növekvő cégek 6. rész

Ha gyorsabban akarunk növekedni, akkor ide bizony új eszközkészlet, új rutinok, új dolgok kellenek. Ehhez elengedhetetlen, sőt már-már magával értetődő, hogy bevonjuk a csapatunkat....

Ezért nem működik a homeoffice? Tesla Cybertruck – beperelnek, ha eladod? Üzleti könyvajánló

A LIDL és a Rossmann bejelentette, hogy a dolgozóknak a december 24-i napot megadja szabadnapnak. Ez az új dolgozói juttatás? Milyen a hazai homeoffice...