Cápák között 5. évad 7. rész: Ai üzlet ötlet, kisállat biznisz, 100 000 sisakhuzat eladás?

Dátum

Megosztás

Izgalmas rész volt! A sisakhuzatos vállalkozók egészen biztosan sokakat inspiráltak most, hogy vállalkozásba fogjanak. Volt Ai -os ötlet is, ami bár kezdetleges projekt volt, de valóban jó piacon tapogatóznak. A focis ötlet is jó volt, csak még amolyan startup fázisban nem találták meg még a piacukat. Befektetés is lett az adásban, de voltak hajmeresztő szituációk, ötletek.

A Cápák Között 5. évad 7. részét az RTL-en itt éred el. A cikkben láthatod a szereplők, vállalkozók rövid bemutatkozóját videóban is. Plusz információkat, gondolatokat, üzleti információkat is megosztunk veled a cikkben.

Cápák között 5. évad 7. rész pitchei

Metagrund – focis ötlet

 • Az ötlet röviden: labdarúgó játékos figyelő, elemző rendszer
 • 42 millió forintot kértek a befektetőktől 15%-os részesedésért cserébe
 • A Cápák úgy látták, hogy még nem kiforrott az ötlet, a vállalkozás.
 • Weboldal: https://www.metagrundfootball.info/hu

Minner véleményezés:

Nem értek egyet Andrással! Ő azt mondta, hogy ez nem egyedi. Az ötlet maga egyedi, és úgy is lehet valami egyedi, hogy több más rendszerre épül. Amit ők ott szoftveresen bemutattak az bizony innováció, lehet vele mit kezdeni, és a labdarúgásban több is van, mint gondolnák.

3 évvel ezelőtt játékosmegfigyelő vállalkozásnak segítettem több dologban is. Azt látom, hogy valóban izgalmas lenne ez a rendszer arra is, hogy ők ebből adatot és információt kapjanak. Vagy akár maguk a játékosok, akik fejlődni akarnak. Viszont a pályánkénti összeg drága ebben az üzleti modellben. Más üzleti modell esetében, ami csak arra épül, hogy azért mennek oda a játékosok, hogy ott felfedezzék őket, vagy fejlődjenek technikában…, akkor elképzelhető, hogy hozhat pénzt, rátehető egy profitabilis üzleti modell. Írok is a játékosmegfigyelő üzleti kapcsolatomnak, hogy vegyék fel velük a kapcsolatot.

AIGA – Animáció készítő Ai

 • Az ötlet röviden: Animációs készítő platform, ami Ai-t használ
 • 2 milliárd forintért 10%-ot adnának a vállalkozásból
 • A befektetők szerint túl korai volt a projekt, sőt Levente várta, hogy ez valójában egy kandikamera és Sebestyén Balázs ugrik elő valahonnan.

Minner véleményezés:

„Felkeres a Google… majd” – nem ebből indul ki egy vállalkozás, nem ezért csináljuk. Persze a felvásárlás jó ötlet, de pont az ilyen attitűddel rendelkező üzletemberek buknak bele hamar a projektekbe.

Az Ai piac valóban felforgat most mindent, mert lényegében a sziszifuszi, időigényes munkát rövidíti le. Maga az irány, a piac, főleg a 3D animáció területen adott, ott van, jó helyen tapogatóznak.

A Cápák előtt valóban kicsit jobb bemutatót kellett volna tartaniuk, de valahogy hozzá tartozik az Ai prezentáláshoz, hogy valami gagyit dob ki a gép (pl. Google, Microsoft bakik).

Ai cikkek a Minneren:

Petwisecare – Állatszitter úgy, hogy értenek is hozzá a szitterek

 • Az ötlet röviden: állatszitter képzés + közvetítőportál
 • 15 millió forintot kért 7,5%-os részesedésért
 • Némi alkudozást követően a vállalkozó ellenajánlatára Petya utolsó ajánlata 20 millió forintért 10%-os üzletrész volt, amihez mentorálást is vállat az ország egyik legaktívabb angyalbefektetője. Ezt a befektetési ajánlatot Pálma elfogadta, ezzel pedig az a különleges helyzet állt elő, hogy több pénzzel távozott a kishal, mint amennyiért eredetileg a Cápák elé érkezett!
 • Weboldal: https://www.petwisecare.com

Minner véleményezés:

Izgalmas látni, hogy ezen a területen mennyi vállalkozás jött létre az elmúlt 1 évben. Például a Mancsonline.hu.

Sokakat bekorlátoznak kiskedvenceik, és nehezen oldják meg, hogy nélküle tudjanak elmenni hosszabb útra. A kutyapanzió nem opció mindenkinek, és ismerősök se mindig érnek rá, így van létjogosultsága a vállalkozásnak.

Lakatos István royality mániája már kezd nagyon zavarni. Miért is adnak valaki minden vásárlás után X forintot?

Elég nagy piaca van a kisállatoknak itthon, lásd ebben a cikkben: A házikedvenc piac számokban

Rostpótló – Dr. Hummel

 • Az ötlet röviden: Rostpótló táplálékkiegészítők
 • Ajánlatuk is újszerű a Cápák közöttben: 20 millió forintért nem üzletrészt, hanem 5 évre, termékenként 6% “jutalékot” fizetnének a befektetőnek.
 • A befektetők úgy látják elment felettük a piac.
 • weboldal: https://drhummel.hu

Szabinával egyetértek, vagyis egy éppen trendelő piacban hogyha nem keresel pénzt, akkor nálad van a gond. Itt most a cégskálázási problémát okozhatja az, hogy nem jó célcsoportot fognak meg, nem jó a kommunikáció. Mondta is az alapító fia, hogy ők kutatók, nem értenek az értékesítéshez. 25 éves már a vállalkozás, azt gondolom a cégfejlesztéssel elkéstek úgy 20 évet!

Ahogyan korábbi cikkben is írtam: A magyar cégek 99%-a legyőzhető. A kérdés: tudsz élni a lehetőséggel?

A célcsoportot az ActiveFiberShake sokkal jobban meg tudta fogni ugyanezzel, pedig alig 4 éves cégről van szó.

Evercover – sisakhuzat

 • Az ötlet röviden: sisakhuzat
 • 50 millió forintért cserébe 30%-ot adnának a cégükből.
 • Balogh Leventét és Moldován Andrást levette a házaspár a lábukról, ráadásul az eredményeik is önnagukért beszélnek, ezért közösen, 25-25 millió forintért és 15-15% üzletrészért be is szálltak a sisakhuzat-bizniszbe. 

Minner véleményezés:

100 ezer eladott sisakhuzat? Wow! Az „egytermékes” vállalkozások egyik nehézsége, hogy lényegében csak nemzetközi piacon tudsz ilyen sikert elérni.

Munkavédelmi sisak huzat? A pitch közben megleptek. Tudjátok ez mutatja jól, hogy ne magunkból induljunk ki.

Jól mutatja a piactér kereskedés sikerét, hogy 12 000 darab ilyen terméket adtak el Etsy-n. Lásd itt az Etsy fiókjukat.

Ennél márcsak a borkoton ötlet nemzetközi sikere hoz lázba (lásd itt).

Apropó! piacér üzleti ötlet a Minneren: Vállalkozási ötletek 2023 – Aranyat érő üzleti ötletek, trendek

Előző Cápás adások elemzése

Üzleti ötletet keresel? 

Már felkerült a Minnerre a friss 2023-as üzleti ötletek is. Ahol online és offline ötleteteket, üzleti trendeket is bemutatunk.  Aranyat érő üzleti ötleteket után kutakodunk, ez az új üzleti ötlet gyűjtemény is már több hónapja készül, hogy tényleg minél több oldalról megvizsgáljuk a piaci réseket, lehetőségeket azoknak a létjogosultságát. A leírt ötleteink, gyűjteményeink a megírásukat számított 5 éven belül érvényesek. Kattints ide! 

Kapcsolódó cikkek: 

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!